Nový film z období 2. světové války, který se natáčel v Česku, bude plný brutálních scén, ukazuje trailer

Foto: Netflix

Válečné snímky patří mezi oblíbené žánry na Netflixu, a tak není divu, že je tady streamovací gigant s dalším. Po úspěchu Na západní frontě klid přichází s dalším německým filmem z období 2. světové války – Krev a zlato (Blood & Gold).

Dezertéra Heinricha (Robert Maaser) zastaví po cestě za dcerou hlídka SS. Pověšeného na stromě ho pak na poslední chvíli zachrání odvážná farmářka Elsa (Marie Hacke). A protože je spojuje nenávist ke společnému nepříteli, pustí se oba do boje za spravedlnost a budoucnost svých rodin.

V nedaleké vsi je však ukryt zlatý židovský poklad, kterého se chtějí zmocnit nacisté. Začíná napínavé pátrání a je jasné, že vesničané poklad rozhodně nechtějí přenechat esesákům. Napínavé a krvavé pátrání po židovském pokladu ale odhalí i hodně hořká tajemství.

TAKÉ JSME PSALI: Severský válečný film boduje na Netflixu. Ve sledovanosti překonal i hodně propagovanou sci-fi novinku

Režii filmu měl na svědomí Peter Thorwarth podle scénáře Stefana Bartha. Děj se odehrává na jaře 1945, krátce před koncem 2. světové války.

Netflix ke snímku konečně vydal i český trailer, který postupně nabírá na obrátkách. V jeho závěru tvůrci rozhodně nešetřili drsnými scénami.

Natáčelo se i v Česku

Film Němci minulý rok natáčeli dokonce na několika místech v České republice. Mezi někeré lokace patřil Točník, Údolí ticha, Nižbor, Lišná, Křivoklát, Karlův Dvůr nebo Výsluní. Tam filmaři zabrali kostel a půlku města. Místí dostali dokonce harmonogram natáčení, aby se cestou domů nebo do práce nedostávali do záběrů.

ČTĚTE TAKÉ: 8 filmů, které se natáčely v Česku a najdete je na Netflixu. Byli u nás Cruise, Jolie i Gosling

Krev a zlato Netflix uvede 26. května i s českým dabingem.

Zdroje: Netflix, Trailer,

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Miloš Málek

    Zas*rany skopcaci