I důchodkyně umí páchat promyšlené zločiny. Gang zelené rukavičky řádí v domově důchodců

Eva Lenská

I staré dámy umí páchat promyšlené zločiny! To poznáte v novém polském krimi seriálu Gang zelené rukavičky, který právě míří na Netflix. Už z traileru je patrné, že tři letité kámošky to v jednom nudném a omšelém starobinci pořádně roztočí.

Osmidílný krimi seriál Gang zelené rukavičky (Gang zielonej rękawiczki) natočil polský režisér Tadeusz Śliwa. Scénář mají na svědomí Joanna Hartwig-Skalska a Anna Novak-Zempińska.

Tři až donedávna nepolapitelné zlodějky Zuza, Kinga a Alicja však nejsou neomylné. Jedna z jejich loupeží se nezdaří, a tak je začne pronásledovat policie. Prohnané dámy se tedy rozhodnou, že se ukryjí v odlehlém pečovatelském domě, kde budou ve svých činech pokračovat a zatáhnou do nich i místní staroušky. A aby toho nebylo málo, starobylý domov důchodců má také své tajemství.

Foto: Netflix

Nyní se trochu seznámíme s hlavními hrdinkami:

Zuza je chladná a odměřená žena. Bývala pilotkou stíhačky. Zároveň je neuvěřitelně inteligentní a ke všemu ještě obludně zlomyslná. Ztvárnila ji Magdalena Kuta, známá z populární sci-fi komedie Sexmise.

Hlučná a energická Kinga bývala uměleckou kurátorkou. Žije naplno a je takovou bezostyšnou hédonistkou, pro kterou je v životě nejdůležitější pociťovat rozkoš a slast. Hraje ji Małgorzata Potocka, kterou jste mohli vidět ve filmu Poslední akce.

Třetí členkou gangu je romantická outsiderka Alicja, která považuje za důležitý především duchovní a emocionální rozvoj. Hodně času věnuje svému vnitřnímu já. Působí citlivě a klidně, ale má skvělý smysl pro humor a z úst neustále vypouští břitké narážky. Dokonale ji vykreslila Anna Romantowska, kterou už nejspíš znáte ze seriálu Rodinné hry, jenž měl nedávno premiéru na Netflixu.

Gang zelené rukavičky slibuje spoustu legrace a zábavy. Na Netflixu bude dostupný 19. října, a to i s českým dabingem.

Zdroj: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.