Netflix překvapivě spojuje síly s konkurencí a chystá výhodnější balíček s větší nabídkou

Eva Pospíchalová
Foto: Netflix

Nedávno svět obletěly zprávy o tom, že se Disney Plus a HBO Max domluvili na výhodných společných balíčcích, zatím tedy jen pro USA. Nezahálí ani Netflix a společně s dalšími streamovacími službami chystá vlastní výhodné balíčky.

Potom, co oznámili spojení sil svých streamovacích platforem Disney+, Hulu a Max do jednoho výhodnějšího balíčku společnosti Warner Bros. a Disney Plus, přišel s podobným řešeními Netflix, který se chystá nabídnout cenově výhodný balíček společně s Apple TV+ a Peacock (u nás spolu s Paramountem vlastní SkyShowtime).

Jelikož je Netflix se svými více než 260 miliony předplatiteli dominantním hráčem na trhu, málokdo by čekal, že se do něčeho takového zapojí. Pro diváky je to ale rozhodně pozitivní zpráva, jelikož mohou mít za menší cenu větší výběr. Na jednom místě tedy bude možné zhlédnout různé seriály, filmy, dokumenty a další, nejen z nabídky jedné platformy, ale rovnou několika.

Kolik bude Takový balíček stát, nebylo zatím prozrazeno, ale má být spuštěn už tento měsíc. Zatím však pouze v USA. Zda se někdy taková možnost naskytne i divákům v Evropě, potažmo v České republice, je ve zatím hvězdách.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: KVÍZ PRO FANOUŠKY AVENGERS: JEN OPRAVDOVÍ ZNALCI MARVELU ZODPOVÍ VŠECHNY OTÁZKY SPRÁVNĚ

Konkurence v oblasti zábavního průmyslu je vysoká, tím pádem streamovací giganty napadlo nabízet více za méně. Je totiž vidět, že se lidé nebojí měnit či rušit předplatné v závislosti na aktuální nabídce a ceně.

Zdroje: CBS, Reuters

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.