Muzikál Diana nám představí jednu z nejzajímavějších osobností 20. století. Na Netflixu vyjde dříve než na Broadwayi

Eva Lenská
Foto: Netflix

Kdo by neznal princeznu Dianu, její pohnutý osud i tragickou smrt. Zatím jsme si mohli její život přiblížit skrze seriál Koruna, nyní nám však Netflix přináší i muzikál.

Muzikál Diana bude mít na Broadwayi premiéru 2. listopadu. Ještě předtím však vtrhne na Netflix! Hudbu a texty písní napsali David Bryan a Joe DiPietro. Celou inscenaci v roce 2020 natočil Christopher Ashley. Bez diváků a tak, aby byla připravena pro Netflix.

Zesnulou princeznu z Walesu v muzikálu ztvárnila Jeanna de Waal a do prince Charlese se vtělil Roe Hartrampf. Camillu Parker Bowles si zahrála Erin Davie a královnu Alžbětu Judy Kaye.

Muzikál líčí mnoho zajímavých a památných momentů ze života princezny Diany, od její svatby s princem Charlesem v červenci roku 1981 až po její “šaty pomsty”, o kterých se hovořilo v den, kdy se Charles v celostátní televizi přiznal, že jí byl nevěrný.

Herečka Jeanna de Waal pro magazín People uvedla, že když princezna Diana zemřela, byla ještě malé dítě, takže úkol přenést milovanou mezinárodní ikonu na broadwayské jeviště pro ni znamenal hodiny hltání videí na YouTube – od princezniných rozhovorů až po osmiminutový klip, v němž je Diana v roli matky s princem Williamem a princem Harrym.

Pro fanoušky muzikálů bude muzikál Diana jistě nezapomenutelným zážitkem. Na Netflixu si jej budou moci pustit 1. října.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.