Kvíz pro fanoušky Avengers: Jen opravdoví znalci Marvelu zodpoví všechny otázky správně

Foto: Bontonfilm/Marvel Studios

Marvel patří rozhodně mezi nejpopulárnější franšízy současnosti, i když aktuálně je jeho sláva kvůli několika ne příliš vydařeným kouskům celkem na ústupu. I tak má ale Marvel pořád po světě miliony fanoušků, kteří milují Irona Mana, Hulka, Thora, Kapitána Ameriku, Doctora Strange a další. Patříte také mezi fanoušky Marvelu? Zkuste si v našem kvízu, jak dobře jeho filmy znáte.

Poslední dobou se filmům od Marvelu příliš nedaří a fanoušci už trochu ztrácejí chuť chodit do kina na další novinky. Přes to má ale stále na svém kontě jedny z nejúspěšnějších filmů posledních desetiletí. Mezi ty fanoušky nejoblíbenější patří samozřejmě Iron Man, v jehož roli zazářil Robert Downey Jr. Úspěch ale sklidil i Kapitán Amerika, Strážci Galaxie, Spider Man, Thor, Doctor Strange, Black Panther anebo oblíbené filmy Avengers, kde se hrdinové vždycky objevili pospolu a bojovali proti těm nejmocnějším silám vesmíru.

Poté, co na Disney Plus dorazila druhá řada seriálu Loki, svitla mezi fanoušky naděje, že by se mohlo blýskat na lepší časy. Anebo se tím uzavřela celé úspěšná éra původních Avengers? Marvel počátkem roku 2023 odstartoval 5. fázi, a to filmovým titulem Ant-Man and the Wasp: Quantumania, kde se poprvé, když nepočítáme první řadu seriálu Loki, objevil nový záporák Kang Dobyvatel. Následovali úspěšnější Strážci Galaxie: Volume 3 a pak zase méně úspěšné Marvels.

Všichni doufají, že se Marvel zase odrazí ze dna nejočekávanějším superhrdinským filmem letošního roku, kterým je Deadpool & Wolverine. Ten do kin dorazí už 26. července. Následovat by pak měl 14. února 2025 Captain America: Nový svět, a také víme, že se příští rok můžeme těšit na Thunderbolts a novou Fantastickou čtyřku. Vyhlídky jsou to zajímavé, tak uvidíme.

Teď už ale pojďme k našemu kvízu. Ukažte, jak velkými fanoušky jste a zkuste odpovědět na všechny otázky správně.

Kapitán Amerika

Kvíz: Jak dobře znáte Marvelovky?

Zkuste si náš kvíz.

1 / 12

Kdo je první Avenger?

2 / 12

Který film odstartoval Marvel Cinematic Universe?

3 / 12

Kolik kamenů nekonečna existuje?

4 / 12

Jakou lékařskou specializaci má Doctor Strange?

5 / 12

Z čeho je vyroben štít kapitána Ameriky?

6 / 12

Ve kterém filmu se poprvé objevil Tom Holland jako Spider-Man?

7 / 12

Na jaké planetě byl ukryt kámen Duše v Infinity War?

8 / 12

Kdo zachránil Tonyho Starka a Nebulu z vesmíru?

9 / 12

Proč nosí Nick Fury pásku přes oko?

10 / 12

Jakou videohru hrál Thor v Avengers: Endgame?

11 / 12

Kdo je prvorozeným dítětem Odina?

12 / 12

Jaké je příjmení Mobiuse v seriálu Loki?

Vaše skóre je

Průměrné skóre je 65%

0%

ZKUSTE SI I JINÉ KVÍZY:

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.