Herec Sam Heughan slaví narozeniny: Málem si zahrál ve Hře o trůny a producenti Cizinky chtěli světu ukázat jeho přirození

Eva Lenská
Foto: Starz / Sony Pictures Home Entertainment

Čtyřiačtyřicáté narozeniny slaví charismatický Skot Sam Heughan, kterého celý svět zná jako odvážného Jamieho Frasera z populárního seriálu Cizinka (Outlander). Loni si zahrál také v romantickém snímku Znovu se zamilovat (Love Again) a kupodivu má i svoji vlastní značku whisky. To ale není vše. Řadu dalších zajímavostí najdete v našem v článku.

Sam Roland Heughan se narodil 30. dubna 1980 v malé vesničce Balmaclellan nedaleko New Galloway ve Skotsku. Má staršího bratra jménem Cirdan, se kterým si je velmi blízký. Vystudoval Královskou skotskou konzervatoř v Glasgow a už při studiu hrál v několika divadelních hrách. V televizi se poprvé ukázal v roce 2004 v minisérii Island at War. Poté si zahrál v mnoha filmech a seriálech, slávu mu ale přinesla zmíněná Cizinka, která má na Kinoboxu krásné hodnocení 80 %. Za tento kousek dostal Sam dohromady devět ocenění.

V roce 2020 vydal spolu s Grahamem McTavishem (Dougal MacKenzie z Cizinky) cestopis Clanlands: Whisky, Warfare, and a Scottish Adventure Like No Other. Zajímá ho i móda. V roce 2016 se stal ambasadorem anglické oděvní značky Barbour. Na některých modelech se podílel i jako návrhář. Sam Heughan je zatím svobodný a bezdětný, o svém milostném životě ale spíš mlčí.

Na Netflixu s ním kromě Cizinky můžete vidět i snímek SAS: Zrození černé labutě, který má na Kinoboxu hodnocení 52 %.

ČTĚTE TAKÉ: BRIDGERTONOVI KLEPOU NA DVEŘE. NICOLA COUGHLAN ALIAS PENELOPE PŘIZNÁVÁ, ŽE JI 3. ŘADA TROCHU DĚSÍ

Foto: Sony Pictures

Neustálé žádosti o ruku

Ačkoliv je svobodný, oženit by se mohl hned. Fanynky vědí, že je srdcem romantik a neustále ho žádají o ruku. „Fanoušci náš seriál Cizinka podporují už přes deset let. Za tu dobu jsem od svých fanynek dostal spoustu žádostí o ruku. Kromě toho jsem se jim podepsal na různé části těla, přiznal.

Vlastní značka whisky

Coby opravdový Skot je samozřejmě také velkým fanouškem whisky. Není tedy divu, že v prosinci roku 2019 uvedl na trh vlastní pití s názvem Sassenach. Při natáčení Cizinky navštívil celou řadu skotských palíren a opět se zamiloval do národního nápoje, jenž se vyznačuje lahodnou chutí a nazlátlou barvou.

Milovník hudby

Za skvělého zpěváka se sice nepovažuje, ale umí hrát na trubku a trombon. Když chodil do školy, chtěl hrát na trubku, jenomže to nevyšlo. „Měli tři trubky a jeden trombon. Dali mi trombon. Byl to strašně těžký nástroj a já ho nesnášel, protože jsem se s ním musel tahat,“ prohlásil. Nakonec se naučil hrát i na trubku a hudbu miluje pořád. Dokonce si koupil klávesy, dvě elektrické kytary a jednu akustickou.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: NOVÉ JIHOKOREJSKÉ SERIÁLY NA NETFLIXU: DRAMA O TELEVIZNÍM HLASATELI S NEVYMÁCHANOU PUSOU NEBO CESTOVATELI V ČASE, KTERÝ TRPÍ DEPRESEMI

Jamie Fraser
Foto: Starz/Sony Pictures Home Entertainment

Málem odhalené přirození

Když točil scénu, v níž je Jamie znásilněn sadistickým Black Jackem Randallem, málem byl na obrazovkách vidět i jeho penis. Producenti totiž do scény přidali zbytečný záběr na jeho přirození, a to ho velmi frustrovalo. Ani ne tak proto, že by se bál nahoty, ale spíše proto, že by to sexualizovalo strašlivou zkušenost jeho postavy. Nakonec se s produkcí domluvil, že všechny nevhodné záběry na jeho penis budou vystřiženy.

Bez kiltu nedá ani ránu

Skotský kilt považuje za ideální oděv. Je vzdušný, nikde netlačí a navíc mu velice sluší. Šat horalů prostě miluje i v současné době. S upřímností přiznal, že v něm hraje fotbal a obvykle pod ním nenosí spodní prádlo. Větrání je přece také důležité.

NAPSALI JSME TAKÉ: 5 ČESKÝCH FILMŮ, NA KTERÉ MŮŽETE ZAJÍT DO KINA: NECHYBÍ VYDAŘENÁ KOMEDIE, MYSTERIÓZNÍ THRILLER ANI UNIKÁTNÍ DOKUMENT

Foto: Videocine

Fanoušek sci-fi

Jedním z důvodů, proč tak moc chtěl hrát v seriálu Cizinka, byla možnost spolupracovat s Ronaldem D. Moorem, který má na svědomí filmy Star Trek VII: Generace a Star Trek VIII: První kontakt. Kromě nich se podílel i na seriálu Star Trek, který Heughan miluje. Je také velkým fanouškem série o cestování v čase Návrat do budoucnosti.

Vysněná Hra o trůny

Jeden by řekl, že tohoto mužného Skota budou chtít do seriálu Hra o trůny všemi deseti. Přesto to nevyšlo. Sam byl na konkurzu dokonce sedmkrát, ale pokaždé ho odmítli. Sice se vždy dostal až do užšího výběru, roli ale nakonec dali někomu jinému. Je docela možné, že toho tvůrci seriálu nyní litují. Každopádně to byla jejich prohra a velká výhra pro tvůrce i všechny fanoušky Cizinky.

Zdroje: Hello!, Wikipedie, The Things, Scottish Daily Express, New York Post, Popsugar, Kinobox

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.