Přátelství mezi hvězdami Stranger Things nedokáže zničit ani Vecna. Tvůrci byli uchváceni jejich výkonem v posledních dílech 4. řady

Foto: Danny Kasirye / Tudum / Netflix

Když Matthew Modine poprvé potkal Millie Bobby Brown, bylo jí 11 let a byla v cele. Bylo to při natáčení 1. řady Stranger Things, kde ztvárnila Eleven, mladou dívku se zvláštními schopnostmi vychovanou v Hawkins Laboratory manipulativním vědcem Dr. Brennerem (Matthew Modine), kterému říká Papa. Millie už byla oblečená v nemocničním oděvu a měla oholenou hlavu, když tvůrci Matt a Ross Dufferovi přivedli Modinea, aby se s ní poprvé pozdravil.

„Bratři Dufferovi byli nadšení, že jsem se mohl setkat s tímto mladým novým talentem,“ říká dle Tudum 63leté Modine. „Byli tak šťastní z práce, kterou dělala. Hodně jsem předtím pracoval se zvířaty, takže jsem věděl, jak pracovat s malými dětmi,“ pokračoval.

„Víš, že se to říká i o starší generaci,“ odvětila na to s humorem Millie Bobby Brown, které je nyní už 18 let. „Musíš se o ně opravdu starat,“ dodala. Od osudového setkání v roce 2015 si duo do dneška udržuje blízké přátelství, částečně i proto, že na tom závisí jejich role.

Vzhledem k občas znepokojivé povaze vztahu postav herci rychle pochopili, že potřebují navázat silné spojení. Díky tomu jejich vztah na obrazovce autentický. „Papa a Eleven mají intimní vztah, takže jsme se potřebovali propojit, abychom to dokázali vykreslit i na obrazovce,“ vysvětluje herečka.

„Matthew a Millie jsou si mimo show velmi blízcí,“ říká jeden z tvůrců Ross Duffer. „Při společné práci na scénách si užili spoustu legrace. Byl to opravdu skvělé.“ Během natáčení první série se Modine natolik sblížil s rodinou Brownových, že se k nim tak trochu přestěhoval. Z toho, co měl být původně třídenní pobyt v rodinném penzionu, se stala tříměsíční štace. „Přejmenovali jsme penzion na Modine House,“ směje se Millie, jejíž maminka jim po dlouhém natáčecím dni vždy udělala večeři.

Modine a Brown v 1. řadě (vlevo) a ve 4. řadě (vpravo) / Foto: Netflix

Pozor, následující text obsahuje spoilery!

Nyní se Modine po letech objevuje ve 4. řadě seriálu poté, co jsme si všichni mysleli, že je jeho postava nenávratně pryč. Je pro Eleven jedinou nadějí, jak může znovu získat své schopnosti a zachránit svět. Musí profesoru Brennerovi ale opět začít věřit! Naše mladá hrdinka se opět ocitá v podzemí v přísně tajném zařízení, kde podstupuje léčbu smyslové deprivace ve snaze nastartovat své síly tím, že znovu prožije trauma z minulosti. Není to zrovna snadný úkol.

Dufferovi dodávají, že byli „uchváceni“ výkonem Millie a Matthewa v epizodách 8 a 9, které na Netflixu uvidíme už 1. července. „Mají spolu několik scén, které jsou, myslím, nejlepšími hereckými výkony, které jsme u nich kdy mohli vidět,“ říká Matt.

Netflix potvrdil i 5. sérii Stranger Things, která bude zároveň poslední. Ať už Millie a Matthewa Modine zavede kamkoliv, jedno je jisté, jejich přátelství zůstane pevné! „Našla jsem člověka, na kterého se mohu spolehnout a vím, že za mnou vždycky stojí,“ říká mladá herečka.

Herci společně nafotili také pár snímků pro Tudum. Tady jsou:

Zdroj: Netflix Tudum

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.