Veřejně lhala o manželství a závidí všem, kteří hrají Survivor: Dnes slaví narozeniny herečka a komička Iva Pazderková

Eva Lenská
Foto: Falcon

Dnes slaví 44. narozeniny herečka, zpěvačka, moderátorka a stand-up komička Iva Pazderková, která si získala diváky jako blbá blondýna v pořadu Na stojáka. Hrála v mnoha filmech i seriálech a navíc má skutečně perfektní postavu. V soutěži bikini fitness skončila desátá a lásku ke cvičení jistě využila i v reality show Survivor. Pojďme se tedy zaměřit prostřednictvím na její život a kariéru.

Iva Pazderková se narodila 16. března 1980 v Uherském Hradišti. Poté, co vystudovala osmileté gymnázium v Brně, přešla na JAMU. Proslavila se především vtipnými hláškami v pořadu Na stojáka. Nezanedbávala však ani divadlo, film, zpěv a hudbu. Iva je zkrátka multitalentovaná. Svého času se věnovala také modelingu, nakonec propadla fitness. V Survivoru skončila na 18. místě. Je rozvedená, ale dva roky byla provdaná za herce Luboše Veselého.

ČTĚTE TAKÉ: ČESKÁ KOMEDIE, KTERÁ HÝŘÍ SOULOŽEMI A LIHEM, ZAMÍŘILA NA NETFLIX. PODLE NĚKTERÝCH RECENZÍ JEJÍ SCÉNÁŘ ČERPÁ Z TĚCH NEJNIŽŠÍCH PATER HUMORU

Foto: Voyo Originál

Lež jako věž

Iva umí být i pěkná uličnice, zejména když se přidá její kolega Lukáš Pavlásek, se kterým údajně vstoupila do manželství, které skončilo rozvodem. Této fámě naletěli nejen fanoušci, ale i média. Až po svatbě Pavláska a Denisy Cingelové vyrukovala herečka s pravdou. „Dotáhli jsme to tak daleko, že je to i na Wikipedii. A jsme na to pyšní. Byl to vlastně, řekla bych, úspěšný experiment,“ uvedla. „Omlouváme se všem. Kamarádům i známým, kterým jsme do očí lhali, ale ten fór za to stál,“ dodala. Tento vtípek se tedy opravdu povedl a Wikipedie už stačila provést nápravu.

Boj s depresí

Ne vždy je člověku do smíchu. Jako blbá blondýna sice Pazderková bavila davy, ale ve skutečnosti se netají tím, že trpí psychickými obtížemi. „Trpím panickou poruchou a sezonně i depresemi, což je občas velmi únavné. Zažila jsem i fázi života, kdy jsem nechtěla, aby mi někdo pomáhal, ale od té doby jsem se posunula,“ sdělila a vysvětlila, že prošla intenzivními terapiemi i medikací, ovšem poslední dobou jí pomáhá hlavně sport. „Všichni jedí po kilech ibuprofen, ale když si mají vzít antidepresiva, mají problém. Přitom deprese může být smrtelná nemoc,“ varovala lidi, kteří si odmítají přiznat psychické potíže.

Fitness bohyně

I po čtyřicítce má krásnou postavu a přestože podporuje hnutí body positivity a jiné lidi za vzhled nesoudí, sama bez cvičení už nedokáže žít. Jako celiak nemůže jíst všechno, ale například salát rozhodně nepovažuje za jídlo. Když to jde, ráda si v jídle zahřeší. Na soutěž bikini fitness dřela půl roku, což se vyplatilo. Skončila na 10. místě a směle se vyrovnala i dvacetiletým dívkám. Tělo vyrýsované jako skála ukázala i na Instagramu a prohlásila, že s podobnými soutěžemi rozhodně nekončí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: PŘÍBĚH, KTERÝ TRAUMATIZOVAL CELÉ ČESKOSLOVENSKO: NOVÝ SERIÁL O OHAVNÉM ZLOČINU MÍŘÍ NA VOYO

Me Too

V době, kdy světem hýbala kauza Me Too, prozradila médiím, že má se sexuálním obtěžováním také zkušenost. „Ta kampaň se rozjela a já si myslím, že je to dobře, protože v určitých situacích, když je žena postavená před buď, anebo, tak je to nepřiměřený tlak a nějakým způsobem tak ti mužští predátoři fungují,“ řekla. Dodala ale, že ač si tím prošla, necítí se poškozena ani traumatizována. „Paradoxně i mně se to stalo, v té situaci jsem byla, ale měla jsem to štěstí, že nikdo nebyl natolik agresivní, abych nemohla odejít. Prostě jsem řekla ne a šla jsem pryč. A tu práci jsem nedostala,“ vysvětlila.

Šťastně bezdětná

Bývaly doby, kdy se trápila, že se jí nepodařilo zplodit dítě a její biologické hodiny bily na poplach. Tehdy na ženy apelovala, aby s mateřstvím nečekaly, protože kariéra neuteče. Sama se opravdu snažila otěhotnět, jenže jí nebylo přáno. Jak se s tím vyrovnala? V roce 2022 uvedla, že ji touha po mateřství postupně opustila a cítí se šťastně bezdětná. „Jsem ve fázi, kdy jsem ráda, že se můžu dobře vyspat. Stala jsem se maminou sama sobě. Když mě něco bolí, tak vím přesně kde. Když mám hlad, tak se sama zajdu najíst. Kolikrát se i sama okřiknu,“ zavtipkovala.

Vzpomínky na Survivor

Na reality show Survivor má jen ty nejkrásnější vzpomínky. Zvládla hlad, únavu i různá zranění. „Opravdu jsem tam zažila největší pocity štěstí ve svém dospělém životě,“ připustila. Na show se ale nedívá, protože účastníkům závidí. Ráda by se tam totiž vrátila. „Ten pocit svobody v extrémně náročných podmínkách, to bylo skvělé. Opravdu mi to dalo hodně, vnitřně mě to změnilo k lepšímu, naučilo mě to větší trpělivosti a menší touze mít permanentně všechno pod kontrolou,“ řekla. Zvládla oslabení po covidu, natržený vaz v rameni, pochroumanou kyčel i zlomený palec na noze. Nevadilo jí, že jedla jen kokosy, rýži a mořské řasy. Na Survivor rozhodně nikdy nezapomene.

Zdroje: Blesk, iDNES, Kondice, CNN Prima, Express, Krajské listy, iDNES, Nova, Kondice, Wikipedie

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.