Česká komedie, která hýří souložemi a lihem, zamířila na Netflix. Podle některých recenzí její scénář čerpá z těch nejnižších pater humoru

Eva Lenská
Foto: CinemArt

Na Netflix míří další česká novinka z loňského roku. Tentokrát si posvítíme na bláznivou komedii Jedeme na teambuilding, ve které jsou za hlavní hvězdy Jakub Prachař, Anna Polívková a Vojta Kotek. Jelikož těch kvalitních českých komedií bývá vcelku málo, řekneme si rovnou, zda tato patří k těm lepším, nebo ne. Napoví nám diváci i recenze.

Ambiciózní korporátní zaměstnanec Aleš (Jakub Prachař) doufá, že bude povýšen. Bohužel je však svým narcistickým šéfem (Alexander Bárta) přeložen do nejhoršího firemního oddělení – do call centra. Tam musí velmi rychle přijít na to, jak spolu s praštěnou konspirátorkou Marcelou (Petra Polnišová), neurotickým nihilistou Michalem (Vojta Kotek), děsnou vzorňačkou Jitkou (Anna Polívková) a dalšími podivnými kolegy vytvořit sehranou partu. Jen tak může během teambuildingového víkendu porazit své bývalé kolegy, zachránit nové oddělení před zrušením a hlavně najít ztracenou sebedůvěru.

ČTĚTE TAKÉ: NEJNAPÍNAVĚJŠÍ AKČNÍ THRILLER VŠECH DOB, NA JEHOŽ TEMNOU ATMOSFÉRU SE NEDÁ ZAPOMENOUT, MÍŘÍ NA NETFLIX V NOVÉM KABÁTĚ

Potrhlou komedii natočila režisérka Zuzana Marianková, která už má za sebou úspěšný snímek Známí neznámí. Nyní se tedy i díky Netflixu budete moci podívat do světa firemních výjezdů, kde je nejdůležitější, že se paří za firemní, a pro některé taky to, aby vyhráli týmovou soutěž. Hlavně když proti vám stojí krasavice z Teplic, pařmeni z Brna a machři ze Slovenska.

Jak si tato loňská taškařice vedla v kinech? Na Kinoboxu na tom komedie Jedeme na teambuilding není zas tak zle, dostala lehce nadprůměrné hodnocení 55 %. „Já vám nevím. Je to blbina? Je! I když tyhle filmy obvykle nesleduji, díky tomu, že se nahlas bavilo celý kino, jsem se s ním svezl. Smích je nakažlivý,“ uvedl například jeden z diváků. Je tedy možné, že se i zasmějete.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: NEJPEPRNĚJŠÍ SERIÁL NETFLIXU ZACHYCUJE ŽIVOT „ITALSKÉHO HŘEBCE“, LEGENDY FILMŮ PRO DOSPĚLÉ. MÁ PLNO ŽHAVÝCH SCÉN I SKVĚLÁ HODNOCENÍ

Foto: CinemArt

Filmoví recenzenti byli však mnohem přísnější. Mojmír Sedláček z Kinoboxu dal komedii jen 30 % a řekl o ní, že hýří hlavně souložemi a lihem. „Sprostá a dětinská, avšak bohužel i nepříliš vtipná komedie stojí na stereotypech a vyhroceném podání předvídatelných situací. Nenabízí dostatek tvůrčí invence, aby nenápaditý materiál přetavila v něco skutečně zajímavého,“ dodal posléze.

Věra Míšková z Novinek byla ještě krutější. Komedii ohodnotila pouhými 15 %. „Jídlo, chlast, sex a dovádivé zápolení, to je, oč tu běží celých sto pět minut,“ napsala a poté doplnila, že scénář čerpá z těch nejnižších pater humoru, který rozesměje jen na vulgarity všeho druhu naladěné diváky.

NAPSALI JSME TAKÉ: NIC PRO KONZERVY. PEPRNÝ SNÍMEK O ŽIVOTĚ ČESKÉ HVĚZDY FILMŮ PRO DOSPĚLÉ VÁLCUJE NETFLIX. PODLE DIVÁKŮ PŘINÁŠÍ ŠOKUJÍCÍ POSELSTVÍ

Není to tedy žádná sláva, ale vy to už brzy budete moci posoudit sami. Dámy si budou muset vystačit s Prachařem a Kotkem, ale pro pány je tu připraven opravdový skvost. Ve filmu se totiž objevila i půvabná Miss Czech Republic 2023 Justýna Zedníková.

Česká komedie Jedeme na teambuilding má na Netflixu premiéru 28. března.

Zdroj: CinemArt, Kinobox, Novinky

Hodnocení na Kinoboxu: 55 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.