Móda na udílení cen guvernérů: Penélope Cruz vypadala jako nevěsta, Rosamund Pike kvetla a další hvězdy se třpytily od hlavy až k patě

Foto: Trae Patton / @ A.M.P.A.S

V úterý 9. ledna se konal 14. ročník udílení cen guvernérů, kterého se zúčastnilo i několik slavných hostů. Akce, která byla odložena kvůli loňským probíhajícím stávkám herců a scenáristů, se zúčastnila řada známých osobností ze světa filmu.

První Oscaři roku byli předáni během úterního 14. udílení cen guvernérů, kdy správní rada Akademie ocenila Angelu Bassett, Mel Brooks a Carol Littleton čestnými Oscary a Michelle Satter humanitární cenou Jeana Hersholta.

Udílení cen guvernérů je každoroční akce pořádaná Akademií filmových umění a věd, která oceňuje osobnosti za celoživotní zásluhy a rozdává ceny udělované radou guvernérů Akademie. Jde však také o další příležitost, kde mohou známé osobnosti předvést svůj nejlepší vzhled na červeném koberci. Tedy v tomto případě spíše tmavě modrém, chceme-li být detailisté.

TAKÉ JSME PSALI: O OSCARA BUDE LETOS BOJOVAT NAPOLEON, BARBIE I OPPENHEIMER. NETFLIX DO BOJE VYSÍLÁ SVŮJ AKTUÁLNĚ NESLEDOVANĚJŠÍ KOUSEK

Mezi účastníky této akce byla například hvězda Barbie Margot Robbie. Tentokrát výběrem outfitu překvapila, protože růžovou nechala doma a dorazila v černé róbě se stříbrným zdobením od Celine doplněnou šperky Fred Leighton a botami Manolo Blahnik.

Hvězda Oppenheimera Florence Pugh, která dorazila společně s dalšími kolegy včetně Emily Blunt, Cilliana Murphyho and Roberta Downeyho Jr. zářila ve světle růžové. Elegantní šaty v peplum stylu Rodarte na ní vypadaly naprosto fantasticky.

Růžovou zahradu pak evokovaly šaty Erdem herečky Rosamund Pike. Její róba bez ramínek posetá rudými a růžovými květy byla rozhodně jednou z nejoriginálnějších, která se na akci objevila.

TAKÉ JSME PSALI: NOVÝ ZÁVODNÍ FILM V BENÁTKÁCH SKLIDIL 7MINUTOVÝ POTLESK VE STOJE. PODLE PRVNÍCH RECENZÍ JDE O STRHUJÍCÍ MISTROVSKÉ DÍLO

Nechyběla ani hvězda snímku Ferrari Penélope Cruz oděná do Chanelu. Živůtek šatů tvořil korzet s květinovým bílo-šedým vzorem. Nechyběly ani zlaté knoflíky s logem Chanel a ramínka a pásek vyrobené z pro značku velmi charakteristického tvídu. Devětačtyřicetiletá herečka svůj outfit doplnila zlatou prošívanou kabelkou ve tvaru kostky taktéž od značky Chanel.

Úžasně a hlavně velmi mladistvě vypadala také Eva Longoria. Na sobě měla zelené filtrované šaty Sophie Couture sahající až na podlahu. Celý outfit perfektně doplňoval dlouhý napletený culík. Blyštila se i Emma Stone, která sáhla po couture šatech Fendi končících nad koleny.

ČTĚTE TAKÉ: SERIÁLOVÝ MAJSTRŠTYK A JEDINEČNÝ ZÁŽITEK. DIVÁCI HODNOTÍ ZÁVĚR NEJMILOVANĚJŠÍHO DRAMATU NETFLIXU, KTERÝ PO 7 LETECH SKONČIL

Královna Wakandy Angela Bassett zářila v šatech Dolce & Gabbana s rybím ocasem, které byly z části průsvitné a v pase zdobené stříbrným páskem. I ona měla šaty poseté flitry. A do stejného konceptu perfektně zapadla i hvězda Koruny Claire Foy. Herečka, která si v prvních dvou sériích seriálu zahrála královnu Alžbětu II. oblékla stříbrné šaty s vlečkou a spadlými krajkovými ramínky, které byly ušité na zakázku od značky Rodarte.

Nechyběla ani čerstvá držitelka Zlatého glóbu a hvězda filmu Zabijáci rozkvetlého měsíce Lily Gladstone. V černých vyšívaných šatech doplněných blejzrem od značky Huishan Zhang vypadala velmi elegantně.

Julianne Moore se pro změnu přidala do blyštivého společenství se svými stříbrnými šaty Valentino s rukávy sahajícími až na zem. Zato Natalie Portman byla ztělesněním elegance v černých úzkých šatech Schiaparelli doplněnými šperky Kirsten Drew.

Letošní udílení cen Governors Awards dále přilákalo hvězdy jako Leonardo DiCaprio, Ava DuVernay, Greta Gerwig, Taraji P. Henson, Bradley Cooper, Zac Efron a mnoho, mnoho dalších.

Zdroje: Oscars, Harper’s Bazaar

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.