Trpí syndromem 25, Tálibán měl problém s jeho sestřihem a málem ho sežral žralok. Dnes slaví narozeniny Leonardo DiCaprio

Eva Lenská
Foto: Paramount Pictures / Mary Cybulski

Dnes slaví 49. narozeniny úspěšný herec a miláček ženských srdcí Leonardo DiCaprio, jenž letos ohromil diváky po celém světě svým fantastickým výkonem v novince Zabijáci rozkvetlého měsíce. Pro všechny fanynky však navždy zůstane nezapomenutelným Jackem z Titanicu. Oslavme spolu jeho narozeniny několika zajímavostmi z jeho života i kariéry.

Leonardo Wilhelm DiCaprio přišel na svět 11. listopadu 1974 v Los Angeles. Po předcích má německé, ruské a italské geny. Zprvu zaujal ve filmech Co žere Gilberta Grapea a Romeo a Julie. Absolutní hvězdu z něj ale udělal až Titanic. V roce 2016 dostal Oscara za Nejlepší mužský herecký výkon ve filmu REVENANT Zmrtvýchvstání. Herec je zatím stále svobodný, nicméně jeho milostný život je velmi bohatý. Chodil s celou řadou krásných žen, především modelek.

Na Netflixu ho můžete vidět v těchto filmech:

  • Chyť mě, když to dokážeš
  • REVENANT Zmrtvýchvstání
  • Vlk z Wall Street
  • K zemi hleď
  • Tenkrát v Hollywoodu

ČTĚTE TAKÉ: STALLONE VÁLCUJE NETFLIX. V DOKUMENTU PROZRADIL, ŽE ROCKY MĚL MÍT PŮVODNĚ ÚPLNÝ JINÝ SCÉNÁŘ. DIVÁCI BY HO ALE NESNÁŠELI

Foto: Warner Bros

Příliš cizokrajné jméno

Jako herce jsme ho málem mohli znát pod nudným jménem Lenny Williams. Když svého času absolvoval nespočet konkurzů, aniž by získal byť pouhý štěk, jeho agent mu poradil, aby si své cizokrajně znějící jméno změnil na američtější, aby víc oslovil americké publikum. Leonardo odmítl a udělal dobře. Proslavil se i bez toho a dál hrdě nosí jméno, které dostal po slavném malíři Leonardu da Vincim.

Má obsedantně-kompulzivní poruchu

Obsedantně-kompulzivní porucha je poměrně časté duševní onemocnění, které však umí být velmi stresující. Leonardo je jednou z celebrit, které touto poruchou trpí. V rozhovorech s médii přiznal, že mívá silné nutkání několikrát projít stejnými dveřmi anebo šlapat na pozůstatky žvýkaček. Tato porucha mu ale pomohla velmi přesvědčivě ztvárnit fobiemi pronásledovaného Howarda Hughese ve filmu Letec.

Dcera z Afriky

Leo zatím nemá žádného biologického potomka, ale v určitém smyslu se otcem nazývat může, ačkoli ne pokrevním. Když natáčel v Africe thriller Krvavý diamant, poznal dívenku, která vyrůstala v sirotčinci. Okouzlila ho natolik, že ji podporuje na dálku. Kvůli pracovnímu vytížení ji sice nemůže adoptovat a vychovávat, ale každý měsíc jí posílá šek a kdykoli je to jen trochu možné, volá jí a rozmlouvá s ní. Přeje si, aby byla zdravá a šťastná.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: RECENZE: ZABIJÁCI ROZKVETLÉHO MĚSÍCE JE ŽIVOTNÍM VÝKONEM DE NIRA I DICAPRIA HODNÝM OSCARA. V KINĚ JE ALE JEN PRO ODVÁŽNÉ

Foto: Apple TV+

Kámoška Kate a nahá scéna z Titanicu

Když se s ním kolegyně Kate Winslet poprvé setkala, bylo jí ze scénáře jasné, že se před ním bude muset svléknout. On se překvapivě cítil hůř než ona. Byl z toho hrozně nervózní, tudíž se herečka rozhodla prolomit ledy. Místo toho, aby se zeptala na jeho koníčky a lépe ho poznala, rozevřela župan a celá se před ním odhalila. Oba to okamžitě rozesmálo. Pravděpodobně i díky tomu měli na plátně skvělou chemii. Dodnes jsou nejlepšími přáteli, kteří spolu jezdí i na dovolenou.

Jeho účes zakázal Tálibán

Oscarový Titanic z něj udělal hvězdu a idola všech mladých žen i mužů. Zajímavé je, že rebelující teenageři v Afghánistánu zatoužili po stejném účesu jako měl Jack. Vláda jim ale udělala čáru přes rozpočet. Jelikož tento účes považovala za symbol souhlasu se západní kulturou, okamžitě ho zakázala. Kdo tento moderní sestřih nosil, a i ten, kdo ho někomu vytvořil na hlavě, skončil ve vězení.

NAPSALI JSME TAKÉ: VYDAŘENÉ ČESKO-SLOVENSKÉ DRAMA Z ROKU 2022 NADCHLO DIVÁKY A TEĎ MÍŘÍ NA NETFLIX. PŘEDVÁLEČNÁ SODOMA GOMORA JE PLNÁ FOLKLÓRU A FANATISMU

Foto: Warner Bros. Pictures / Matt Hart

DiCapriův syndrom 25

Ačkoli mu táhne na padesát, stejně staré ženy u něj nemají šanci. Vůbec si neláme hlavu s věkovým rozdílem a povětšinou randí se slečnami, které by mohly být jeho dcerami. Jeho lásky mají obvykle něco pod 25 let a zlé jazyky tvrdí, že když toto magické číslo překročí, dostanou kopačky. Podle médií chodí v současné době s italskou modelkou Vittorií Ceretti, které je právě 25 let. Uvidíme, zda se stane zázrak a kráska syndrom prolomí.

Oscar ho skoro stál zdraví

Oscara za film REVENANT Zmrtvýchvstání rozhodně nedostal zadarmo. S natáčením tohoto filmu bylo bohužel spojeno mnoho útrap. Herec musel rok a půl nosit ošklivý plnovous, snášet krutou zimu a bojovat s úmornou chřipkou. Nejhorší bylo, že ho jako vegetariána přinutili sníst syrová bizoní játra. Jelikož se neustále brodil ledovou vodou a sněhem, byl silně podchlazený a koledoval si o pěkný zdravotní průšvih.

Málem ho sežral žralok

DiCaprio sice miluje potápění, ale tento koníček je občas pěkně nebezpečný. Během jedné dobrodružné akce v Jižní Africe na něj málem zaútočil žralok, jenž se napůl dostal do klece a lačně cvakal zubisky. Byl to skutečně hrůzostrašný zážitek a Leo se z něj dlouho vzpamatovával. Ostatní účastníci výpravy přiznali, že se jim něco takového za celých třicet let nikdy nestalo.

Zdroje: L’Officiel, The Things, The design inspiration, Page Six, Bright Side, Time

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.