Bojoval se závislostí a strávil dva týdny v kómatu. Nyní Matthew Perry alias Chandler z Přátel bohužel zemřel

Foto: NBC

V neděli 29. října svět obletěla smutná zpráva o smrti oblíbeného herce ze seriálu Přátelé. Ve věku 54 let zemřel herec Matthew Perry, který si v oblíbeném sitcomu zahrál Chandlera Binga. Tady je pár zajímavostí z jeho života, ve kterém sehrála velkou roli závislost na lécích a alkoholu. 

I když Přátelé dávno skončili, na jejich reprízy se všichni koumáme klidně po několikáté dokola. Členové obsazení patří mezi nejoblíbenější postavy všech dob. Mezi ty nejoblíbenější vždy rozhodně patřil Chandler Bing, kterého si zahrál Matthew Perry.

Herec Matthew Perry nyní bohužel v 54 letech tragicky zemřel. Ráno 29. října svět oběhly zprávy, že ho záchranáři našli v jeho domě mrtvého ve vířivce. Celý život bojoval se závislostí na lécích a alkoholu.

TAKÉ JSME PSALI: Herci, kteří byli spolubydlícími: Matt Damon neplatil nájem, Gwyneth Paltrow zase ukradla roli nejlepší kamarádce a dostala za ni Oscara

10 zajímavostí o Matthew Perrym

Matthew Perry přišel během předškolního věku o část prostředníčku poté, co jeho dědeček omylem zavřel dveře od auta a herec tam nechal ruku.

Málokdo ví, že se Matthew Perry intenzivně zajímal o tenis. Mnozí ho znají hlavně jako výjimečného herce. Dosáhl však pozoruhodného národního úspěchu v juniorském tenisu v Kanadě.

Matthew Perry dostal po nehodě na vodním skútru v roce 1997 léky proti bolesti. Bohužel si na nich rychle vypěstoval závislost. Začal je kombinovat s alkoholem, což vše ještě zhoršovalo.

Než se dostal na výsluní díky seriálu Přátelé, bojoval už s velmi vážnou závislostí na drogách a alkoholu. Dokonce se dostal do léčebny, aby své problémy překonal. Později vysvětloval, že to natáčení Přátel příliš neovlivnilo, nicméně často přišel se „strašnou kocovinou“.

ČTĚTE TAKÉ: 5 nejlépe vzdělaných hollywoodských hvězd: Tihle herci a herečky se pyšní vysokoškolskými tituly

Herci ze seriálu Přátelé.
Foto: TV Land

TAKÉ BY VÁS MOHLO ZAJÍMAT: 7 herců a hereček, kteří byli při natáčení filmových scén opilí

Ve svých pamětech herec prozradil, že před několika lety málem kvůli své závislosti zemřel.  Veřejnosti přiznal, že mu z nadměrného užívání opioidů prasklo tlusté střevo. Strávil dva týdny v kómatu a pět měsíců v nemocnici. Dalších devět měsíců pak musel používat kolostomický vak.

Matthew Perry byl velice vtipný a režiséři často používali jeho gagy a návrhy v seriálu. Dokonce mohl sedávat se scenáristy a komunikovat s nimi dialogy.

Seriál Přátelé mu v roce 2002 vynesl nominaci na Emmy za Nejlepšího herce v hlavní roli v komediálním seriálu. Nominován byl i Matt LeBlanc, ale prohráli s Rayem Romanem.

Poslední fotografie, kterou herec před 6 dny přidal na svůj Instagram má celkem mrazivou symboliku. „Oh, takže teplá voda vířící kolem nás nám dělá dobře? Jsem Mattman,“ píše u ní herec v popisku. Na snímku spokojeně sedí ve vířivce. Ta se mu bohužel o pár dní později stala osudnou.

Zdroje: People, IDnes, Times Now News, Out Look India

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.