Herci, kteří byli spolubydlícími: Matt Damon neplatil nájem, Gwyneth Paltrow zase ukradla roli nejlepší kamarádce a dostala za ni Oscara

Eva Pospíchalová
Foto: Miramax

I hollywoodské hvězdy se kdysi musely dělily o nájem s dalšími lidmi. Každý z nich se na začátku své kariéry snažil prorazit za podmínek normálních smrtelníků. Kdo byl spokojený a kdo naopak neplatil nájem nebo kradl scénáře k hereckým rolím?

Spousta celebrit žila dříve pohromadě, aby si mohla dovolit nájem. Další se shodou okolností dali dohromady jako náhodní spolubydlící na vysoké škole. Pojďme se podívat na několik nyní populárních a bohatých herců, kteří začínali ve společné domácnosti.

Justin Timberlake a Ryan Gosling

Když byli ještě malí kluci, Timberlake a Gosling se spolu objevili v pořadu The Mickey Mouse Club. Goslingova matka se musela kvůli práci přestěhovat zpátky do Kanady a Ryan se nakonec přestěhoval k Timberlakeovým. „Byli jsme si asi blíž než ostatní děti, které byly v pořadu, jen proto, že jsme museli sdílet jednu koupelnu.“ řekl Justin. Při spolubydlení prý byli potížisté. „Dělali jsme hrozné věci. Mysleli jsme si, že jsme tak cool,“ říká herec.

Emma Stone a Bradley Cooper

Při natáčení romantického filmu Aloha Cooperovi vypršela nájemní smlouva, a tak mu kolegyně Stone nabídla, že s ní může bydlet v jejím domě na Havaji. Vydrželo jim to do konce natáčení a dvojice byla poměrně spokojená.

Raven-Symoné a Lindsay Lohan

Domluva mezi slečnami netrvala moc dlouho. „Hodily jsme se k sobě, protože jsme spolu fotily módu, byla v pohodě,“ sdělila Raven-Symone která spolubydlení navrhla. Nicméně, i když sdílely byt, dvojice se moc nevídala. “Lindsay platila nájem, ale byla tam asi třikrát, měla tam pouze své oblečení,” vzpomíná

Jamie Dornan a Eddie Redmayne

Hvězda Padesáti odstínů šedi odhalila, že než se proslavil, bydlel s Redmaynem. Pravidelně se scházeli se svou partou, ve které byli také Robert Pattinson, Andrew Garfield a Charlie Cox. Dle jejich slov byli také velmi nepořádní: „Eddie je jedním z mých nejlepších kamarádů a nyní máme oba děti a jsme asi mnohem víc tak nějak uspořádaní a stabilní lidé, ale tehdy jsme si užili spoustu legrace.“ Dornan dále prozradil, že mezi sebou nesoutěžili navzdory tomu, že se zajímali o stejné projekty.

ČTĚTE TAKÉ: Herci a herečky, kterým v žilách koluje modrá krev: Richard Gere a Uma Thurman jsou dokonce příbuzní s Alžbětou II.

Winona Ryder a Gwyneth Paltrow

Populární herečky spolu žili v 90. letech, než se rozhádaly. Říkalo se, že Paltrow našla ve společném bytě ležet scénář k filmu Zamilovaný Shakespeare. Ucházela se pak o roli, za kterou dnes víme, že získala Oscara. Gwyneth byla následně obviněna, že na základě toho kontaktovala svého agenta a ukradla roli nejlepší kamarádce Winoně, která ji měla původně dostat. Gwyneth však tyto pomluvy odmítá.

Jude Law a Ewan McGregor

Oba herci jsou nyní extrémně populárními ve filmovém průmyslu a každý z nich přivedl na svět několik ikonických postav. V devadesátkách ale Law a McGregor sdíleli společný byt v Londýně a dokonce založili vlastní filmovou/hereckou společnost Natural Nylon.

Ben Affleck a Matt Damon

Herci jsou nejlepší kamarádi, ale bydlet spolu již nechtějí. Damon, podle slov svého spolubydlícího Afflecka, nemyl nádobí, neplatil účty, nevyhazoval odpadky a neuklízel. Ben se svým bratrem dokonce stávkovali a dva týdny po něm neuklízeli, aby viděli, jestli si herec všimne, ale marně. „Jednou jsme se vrátili domů a Matt hrál videohru v obyváku plném odpadků kolem něj. Krabice od pizzy, od sushi… krabička týden a půl stará, ve které byli červi!“ říká Ben a dodává: „Bůh žehnej jeho ženě Lucy. V nebi je pro ni místo.“

VÍCE ČTĚTE ZDE: Otrava, nesnesitelně napínavý příběh od Netflixu, který v divákovi dokáže vyvolat úzkost

Zdroje: Marie ClaireMirror, Independent, The List, People

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.