10 herců a hereček s nejdelšími jmény. Některá jsou dokonce přes půl řádku

Eva Pospíchalová
Foto: HBO

Jedno křestní jméno a příjmení jsou v některých zemích normou, ale rozhodně to neplatí pro každou kulturu či jednotlivce. Někteří jsou pokřtěni nebo dostali od svých rodičů druhé jméno, další zajdou ještě dál. A ani celebrity samozřejmě nejsou samozřejmě.

Většina lidí nejspíš ví, že skutečné jméno Pabla Picassa (Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso) nebo nového krále Charlese (Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor) nepatří k těm zrovna úplně nejkratším. Několik zajímavých jmen, které se v životě nikdo nechce učit nazpaměť, se najde i mezi herci a herečkami.

Emilia Clarke

Anglická herečka se jmenuje snad ještě delším jménem než její postava Daenerys Targaryen v seriálu Hra o trůny. Po narození jí rodiče dali velmi romantické jméno, které se hodí k hned několika jejím rolím (Me Before You nebo Last Christmas). Na rodném listě má totiž napsáno Emilia Isobel Euphemia Rose Clarke.

Julia Louis-Dreyfus

Známá americká herečka a komička se narodila se jako Julia Scarlett Elizabeth Louis-Dreyfus Hall. Že je vám toto příjmení povědomé? To není žádná náhoda. Umělkyně je totiž prasestřenicí ze čtvrtého kolene Alfreda Dreyfuse, který sehrál hlavní roli ve známém politickém skandálu z 19. století.

Rudolph Valentino

Italský herec a sexsymbol dvacátých let je profesionálně znám svým romantickým jménem Rudolph Valentino, ale skutečně měl mnohem delší jméno. Narodil se jako Rodolfo Alfonso Raffaello Pierre Filibert Guglielmi di Valentina d’Antonguella.

ČTĚTE TAKÉ: 10 herců, kteří si zahráli v nejvíce filmech. Nejobsazovanější jich má na kontě 666 a přitom možná ani nevíte, že existuje

Kiefer Sutherland

Kanadští slavní herci Donald Sutherland a Shirley Douglas pojmenovali svého syna Kiefer William Frederick Dempsey George Rufus Sutherland. Poctili tak své přátele a rodinu, jméno Kiefer získal pak získal přímo po režisérovi a nejlepším kamarádovi svého otce Warrenovi Kieferovi.

Mel Gibson

Amerického herce a filmaře zná celý svět pod tímto jménem. Rodiče se na něm takzvaně vyřádili a po narození ho uvedli jako Mela Colmcille Gerard Gibsona. Křestní jméno dostal po katedrále St. Mel’s, která se nachází v rodném městě jeho matky v Longfordu. Druhé jméno Colmcille mu bylo dáno po irském světci.

Theo James

Anglický herec známý z trilogie Divergence a virálního seriálu White Lotus má také poměrně dlouhé jméno. Theodore Peter James Kinnaird Taptiklis. Zdědil ho po svém otci, který má řecké předky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 10 nejsledovanějších filmů Netflixu všech dob: vítěz překvapí

Common

Talentovaného rappera si fanoušci pamatují i díky jeho umělecké přezdívce Common. Doopravdy je ale jeho jméno mnohem delší, je to Lonnie Corant Jaman Shuka Rashid Lynn. Od devadesátých let používal přezdívku Common Sense, následně ho ale zažalovala stejnojmenná reggae kapele, pseudonym tedy ještě zkrátil.

Leelee Sobieski

Devadesátková herečka má židovské, francouzské, polské, švýcarské a nizozemské předky. Narodila se jako Liliane Rudabet Gloria Elsveta Sobieski. Křestní jméno Liliane bylo jméno její babičky z otcovy strany a jedno z jejích prostředních jmen, Elsveta, dostala po matce Elizabeth. Nyní se věnuje hlavně abstraktnímu umění a vystupuje se jménem Leelee Kimmel.

Joseph Fiennes

Anglický herec, známý pro své role historických postav, má mnohem složitější a delší jméno než to, se kterým se proslavil. V rodném listě by jeho fanoušci našli Joseph Alberic Twisleton-Wykeham-Fiennes.

Daniel Day-Lewis

Oscarový herec s rytířským titulem královny se ve skutečnosti jmenuje Sir Daniel Michael Blake Day-Lewis.

Zdroje: Stars Insider, Wikipedia, Tablet, RTÉ

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.