10 herců, kteří si zahráli v nejvíce filmech. Nejobsazovanější jich má na kontě 666 a přitom možná ani nevíte, že existuje

Eva Pospíchalová
Foto: Millennium Media

Kdo je podle vás nejvíce obsazovaným hercem? Je to Leonardo DiCaprio, Meryl Streep, Robert de Niro nebo snad Julia Roberts? Ani jeden z nich! Pojďme se podívat, kdo je pravděpodobně pro režiséry tou nejlepší a nejčastější volbou do filmu.

Hollywood je plný populárních a oblíbených herců. Jejich dosah však nezáleží na počtu hraných filmů, ale spíše na jejich roli, talentu či jen štěstí. Kdo se však objevil v nejvíce filmech v historii? Pojďme si představit žebříček deseti herců, které na plátně můžeme vidět nejčastěji.

Kdo by čekal Pierce Brosnana, Brada Pitta, Toma Hankse, Toma Cruise nebo jiná velká jména, je na omylu. Těchto deset herců umí rozhodně využít svůj talent a zahráli si ve stovkách filmových počinů:

10. SUSAN SARANDON – 163 filmů

9. MICHAEL CAINE– 176 filmů

8. JAMES EARL JONES – 187 filmů

7. SAMUEL L. JACKSON – 198 filmů

6. DONALD SUTHERLAND – 199 filmů

5. DANNY GLOVER

Talentovaný oscarový herec a aktivista Danny Glover se objevuje nejen na plátně ale i na jevištích a v seriálech. Mohli jsme ho vidět ve Smrtonosné zbrani, Místě v srdci či Purpurové barvě. Na kontě má v aktuální době 201 natočených filmů.

4. CHRISTOPHER LEE

Sir Christopher Lee je známý zosobněním těch nejgeniálnějších padouchů od Drakuly, bondovek, Star Wars, Karlíka a továrny na čokoládu a samozřejmě Pána Prstenů. Herce můžeme vidět na plátně již od neuvěřitelných 50. let a jeho osobnost je nezaměnitelná. Na účtu má 282 filmů a i po jeho smrti, jsou v postprodukci další.

3. RICHARD RIEHLE

I když pravděpodobně neznáte jeho jméno, Richard Riehle má známou tvář. Vystudovaný herec svou kariéru odstartoval již v 70. letech a mohli jsme ho vidět například ve filmech Zachraňte Willyho, Maléry pana Šikuly nebo Casino. Poslední rok pracuje hned na deseti filmech ke svým dosavadním 415!

2. DANNY TREJO

Jako narkoman a kriminálník strávil mexický herec Danny Trejo velkou část svého mládí ve vězení. Během posledního trestu podstoupil odvykací program, který změnil jeho život. Tetování a zjizvený obličej mu zajistily spousty rolí kriminálníka nebo padoucha, kterého si zamilovali tisíce diváků po celém světě. Jeho talent můžeme vidět ve 420 filmech.

1. ERIC ROBERTS

I když je Eric Roberts zastíněn svou mladší sestrou Julií Roberts a svou dcerou Emmou Roberts (American Horror Story), vyhrává žebříček „nejobsazovanějších” herců. Svou kariéru započal již v 70. letech a od té doby hraje v několika filmech pravidelně každý rok. Vidět jsme ho mohli například ve snímcích Temný rytíř či Postradatelní. Herec, očividně odhodlaný udržet si první místo, natáčí v současné době neuvěřitelných 20 filmů, přičemž v postprodukci jich má 38. Zatímco sestra Julia je rozhodně více populární, její starší bratr ji předběhne v počtu filmů úplně s přehledem (Julia si zahrála v 68 filmech). Eric Roberts je na prvním místě našeho žebříčku s 666 filmy!

Foto: Phase 4 Films

Zdroj: Collider

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.