Erotickou scénu Lukáše Vaculíka vidělo celé sídliště a roky tajil dceru. Oblíbený český herec dnes slaví 61. narozeniny

Eva Lenská
Foto: TV Nova

Dnes slaví 61. narozeniny známý lamač dívčích srdcí a kamarád do deště Lukáš Vaculík. Vždycky byl fešák a věkem jen zraje jako víno. Ačkoli má nálepku slušňáka, nějaký ten hříšek má za sebou také. My se mu tedy podíváme na zoubek prostřednictvím několika zajímavostí z jeho života a kariéry. Kromě toho si povíme, jaké filmy s ním najdete na Netflixu.

Lukáš Vaculík se narodil 8. června 1962 v Praze. Vystudoval Pražskou konzervatoř a poté se věnoval divadlu. Brzy se však dostal i na televizní obrazovky a plátna kin. Nejprve zaujal v seriálech Dobrá voda a Třetí patro, poté ve filmu Lásky mezi kapkami deště. Proslavily ho snímky Kamarád do deště, Tankový prapor a Oznamuje se láskám vašim. Herectví nepověsil na hřebík ani nyní. Hraje především v kriminálních seriálech jako Poslední oběť a Ochránce. Je rozvedený, má syna a dceru a také talentovanou neteř.

Na Netflixu ho můžete vidět v těchto filmech:

  • Příběh kmotra
  • Tankový prapor
  • Tady hlídáme my
  • Ten, kdo tě miloval
  • Král Drozdí brada
  • Princezna ze mlejna 2
  • Jak básníci neztrácejí naději
  • Jak básníci čekají na zázrak

ČTĚTE TAKÉ: Divácky velmi úspěšná ženská verze Cesty do divočiny míří na Netflix: Neuvěřitelně silný film, hodnotí ho diváci

Foto: Road Movies/Veronika Pavlíková

Utajovaná nemanželská dcera

Herec není žádný svatoušek a o přízeň dam neměl nikdy nouzi. S tím je spojen i jeden hřích mládí. Když sloužil na vojně v Trnavě na Slovensku, tak poznal okouzlující tmavovlásku Alexandru. Jejich láska nezůstala bez následků a krásná Slovenka porodila dceru, kterou pojmenovala po sobě. Herec se stal otcem, avšak celá léta to tajil. Nakonec to stejně prasklo, neboť novináři vyšťourají vše. Alexandra přiznala, že má s Vaculíkem dceru, on se k tomu však odmítal vyjadřovat.

Hrubešová kvůli němu omdlela

Markéta Hrubešová moc ráda vzpomíná na jejich společné natáčení filmu Oznamuje se láskám vašim. Ona byla tehdy mladá a nezkušená, ale on na jejím herectví nehledal chyby, naopak se jí snažil pomáhat. Točili spolu erotické scény a ona přiznala, že do něj byla zamilovaná až po uši. Také se smíchem prohlásila: „Když mi ho na kamerovkách představili, tak jsem „omdlela“ a probrala se až skoro po roce natáčení.“

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zamilovala se do mladšího muže, který má za matku příšernou megeru. Na Netflix míří romantická komedie Dokonalý objev

Foto: Filmové studio Barrandov/Miloš Schmiedberger

Erotická scéna pro celé sídliště

Na natáčení Tankového praporu herec nejspíš nikdy nezapomene. Velký rozruch totiž způsobila erotická scéna, na kterou celý štáb dodnes vzpomíná s humorem. Tato scéna mezi ním a Simonou Chytrovou se natáčela v bytě na sídlišti. Když byla natočena, ozval se bouřlivý potlesk a pískot. Stalo se tak proto, že štáb zapomněl, že na sídlišti je všechno vidět a sousedé se v podstatě dívají jeden druhému do oken.

Bulvár z něj udělal gaye

Bulvární týdeník Pestrý svět v roce 2006 zveřejnil článek, ve kterém stálo, že Vaculík tají svou homosexuální orientaci a že má milence. Herce to pochopitelně namíchlo a tak hnal celou věc před soud. Požadoval omluvu a odškodnění ve výši 300 tisíc korun. Soud se táhl čtyři roky, herec se však nakonec dočkal zadostiučinění. Ač se to běžně nestává, nad bulvárem vyhrál.

PSALI JSME: Doplňte svou knihovnu o nejlepší kousky ze světa Stranger Things a zkraťte si čekání na 5. řadu seriálu

Foto: Česká televize/Zuzana Páchová

Vzdal se alkoholu

Doby, kdy na večírcích popíjel a dával si panáka na rozjezd, jsou dávno pryč. Herec už 14 let abstinuje a cítí se tak mnohem líp. Jak stárl, po alkoholu ho bolela hlava, bylo mu zle a po bujaré párty se obvykle dával dohromady tři dny. Proto s pitím sekl a raději si čistí hlavu jízdou na kole nebo sekáním trávy.

Talentovaná neteř

Herectví se dědí i v rodině Vaculíků. Lukášův bratr, hudební skladatel Jaroslav Vaculík, má dceru Šárku, která také propadla divadlu a filmu. Zazářila například v seriálu Ulice nebo ve filmu Vyšehrad: Fylm. Když se přihlásila na DAMU, Lukáš o tom neměl ani ponětí. Ke svému slavnému příjmení se také raději nehlásila. Nestála o žádnou protekci. To má však nyní již vyřešené, protože se provdala a jmenuje se Krausová. Jejím manželem je herec Ondřej Kraus. Za strýčkem si pro rady nechodí a nesnáší, když se jí novináři na něho vyptávají.

Zdroj: Onlyu, ČSFD, Wikipedia, Aha!, Plus jeden deň, Aktuálně, Sedmička, iPrima

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.