Když byla Salma Hayek malá, babička jí holila hlavu a obočí. Měla k tomu zvláštní důvod

Eva Lenská
Foto: Miramax Films

Salma Hayek oslaví 2. září své 55. narozeniny, na což ale rozhodně nevypadá. Stále je velmi charismatická a sexy. A jelikož se na Netflixu najde i několik jejích filmů, včetně snímku Frida, podívejme se spolu na 10 zajímavostí o této herecké star.

Nejprve se podívejme na to, které filmy se Salmou Hayek nalezneme na Netflixu. Jak už jsme naznačili, od 1. září je na Netflixu dostupný proslulý snímek Frida, který vypráví o životě mexické surrealistické malířky Fridy Kahlo. Získal celkem dva Oscary a jeden Zlatý glóbus.

Dále můžeme Salmu Hayek vidět na Netflixu ve filmech Desperado, Divoši, Machři a Machři 2. Milovníci animovaných filmů si mohou užít její hlas v pohádce Kocour v botách.

Foto: Columbia Pictures

Nyní se tedy spolu zaměřme na deset zajímavostí o této krásné a skvělé herečce, narozené v Mexiku roku 1966 jako Salma Valgarma Hayek Jiménez.

1. Tajemství krásných vlasů

Salma měla vždycky krásné a husté vlasy. Za její bohatou hřívu možná může i její babička, kadeřnice. Když byla Salma malá, občas jí oholila hlavu i obočí, neboť tvrdila, že díky tomu oboje zhoustne a zesílí.

2. Problémy s pletí

2. Když bylo Salmě 20 let, bojovala s těžkým akné. Novinářům řekla, že trpěla těžkými depresemi a nechtěla vycházet z domu kvůli tomu, jak hrozně se cítila. Nakonec toto zlé období překonala a po zbytek kariéry neměla problém ukazovat svou krásnou tvář na filmovém plátně.

3. Dyslexie

Když byla malá, byla jí diagnostikována dyslexie. Později se zjistilo, že trpí také ADHD. Přesto jí dyslexie nezabránila naučit se anglicky ani studovat scénáře.

4. Láska ke zvířatům

Miluje zvířata. Až tak, že ze svého domu udělala útulek pro ta opuštěná a toulavá. Mezi jejími mazlíčky byste našli například kočky, psy, koně, morčata, lamy alpaky a slepice.

5. Shoda jmen

Za svého manžela Françoise-Henriho Pinaulta se provdala v roce 2009 přesně na den svatého Valentýna. Shodou okolností, se Salmina dcera, která se narodila 21. září 2007, jmenuje Valentina Paloma.

6. Ne tak úplně katolička

Vyrostla v katolické rodině. Je dcerou mexicko-španělské matky a mexicko-libanonského otce. V katolické škole se však dlouho neohřála. Po dvou letech byla z této školy vyloučena pro své údajně problémové chování.

7. Počátky herectví

K herectví ji přivedl dětský film Willy Wonka a továrna na čokoládu z roku 1971. Když ho zhlédla, rozhodla se, že bude herečkou. Nebála se překážek a jako herečka debutovala v telenovelách Fabiola a Teresa.

8. Nahota

Nahé scény ve filmech zvládá s přehledem. Za sexuální scénu s hercem Colinem Farrellem ve filmu Zeptej se prachu dokonce v roce 2006 dostala cenu za Nejlepší nahou scénu.

9. Harvey Weinstein

Film Frida z ní udělal hvězdu, přesto na něj nevzpomíná úplně v dobrém. Pruducent Harvey Weinstein ji nutil hrát lesbické scény a dokonce ji lákal k orálnímu sexu, společnému sprchování a jiným erotickým hrátkám. Když to odmítla, vyhrožoval, že ji zabije.

10. Vztah k jídlu a dietám

Miluje jídlo a dobré víno, přesto má krásnou ženskou postavu. Diety nedrží a tvrdí, že je nemá ráda. Své tělo miluje, i když trochu přibere. Když se cítí ve stresu, obrací se k jídlu, aby se utěšila. Nikdy to však nepřehání a navíc je zvyklá pravidelně cvičit. Médiím přiznala, že má ráda smažené červy, mravenčí vajíčka a cvrčky.

Zdroj: thethings, hellomagazine, uselessdaily, thenews

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.