Doplňte svou knihovnu o nejlepší kousky ze světa Stranger Things a zkraťte si čekání na 5. řadu seriálu

Barbora Kučerová
Foto: Tina Rowden/Netflix

Léto za dveřmi a oznámení nové řady Stranger Things v nedohlednu, a tak nastal ideální čas vyrazit do knihkupectví a se svými oblíbenými postavami se setkat alespoň na stránkách knih, které pro fanoušky vydává nakladatelství Argo, Dobrovský a Crew.

Temný experiment

První sérii, kterou si doporučíme, vydává Dobrovský pod značkou Fobos a jde o tituly Temný experiment (Gwenda Bond) a Temnota na okraji města (Adam Christopher). V Temném experimentu máme možnost se seznámit s Terry Ivesovou, nikým jiným než matkou Jedenáctky. V Temnotě na okraji města pak sledujeme, jak Jim Hopper, newyorský detektiv vyšetřující vraždy, skončil jako šéf policie města Hawkins.

Na individuální příběhy hlavních postav se zaměřilo nakladatelství Argo. V románu Šílená Max od Brenny Yovanoff se setkáme se skejťačkou, která se právě přistěhovala do nového města – a mezi námi, hrozný zapadákov. Aspoň že tím Max získala bezva nevlastního bráchu Billyho.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Stranger Things bude mít dva spino-ffy. Jeden z nich může být klíčem ke konci, lákají tvůrci

Robin se poprvé objevila až ve třetí řadě, ale diváci si ji hned zamilovali. Dívka, která má talent na jazyky, hraje na lesní roh, nebojí se říct, co má na mysli… a má ráda holky. A právě o tom, jak si uvědomila svou sexualitu a jak s ní přežila střední školu, je příběh Rebelka Robin od A. R. Capetty.

Zajímají vás spíše komiksy? Pak si nenechte ujít sérii od Jody Houser, kterou vydává nakladatelství Crew. Ta začíná Druhou stranou, v níž si Will musí poradit se světem Vzhůru nohama. V následujícím díle sledujeme osud Šestky, která se snaží, aby se nenaplnila její temná vize budoucnosti, a o snaze subjektů doktora Bennera žít normální život se dočteme i v díle Křest ohněm. Tábor malých vědců se odehrává mezi druhou a třetí sérií, kdy musí Dustin přijít na kloub táborové záhadě, která ho může stát život.

TAKÉ JSME PSALI: Zkraťte si čekání na 5. řadu Stranger Things. Jedna z nejoblíbenějších postav seriálu dostane vlastní prequel

Zdroj: Databáze knih, nakladatelství Crew

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.