Má coulrofobii, opravdu bizarní sbírku a mizerné vzpomínky na dětství. Dnes slaví kulatiny Johnny Depp

Eva Lenská
Foto: Columbia Pictures

Dnes slaví 60. narozeniny šarmantní herec Johnny Depp, který má na kontě slušnou řadu skvělých filmů a také několik skandálů. Má mnoho fanoušků i u nás, což se ukázalo na karlovarském festivalu v roce 2021. Letos díky snímku Jeanne du Barry – Králova milenka zabodoval i v Cannes. Pojďme si o něm říci pár zajímavostí a také si shrnout, v jakých filmech ho můžeme vidět na Netflixu.

John Christopher Depp se narodil 9. června 1963 v městečku Owensboro v Kentucky. Dá se říct, že jako herec debutoval v hororu Noční můra z Elm Street. Proslavil ho však až snímek Střihoruký Edward. Od té doby točí jeden trhák za druhým a je docela podivné, že zatím nedostal ani jednoho Oscara. Může se pyšnit alespoň Čestným Césarem za celoživotní dílo, kterého dostal v roce 1999. Jeho nejnovějším filmem je Jeanne du Barry – Králova milenka, který bude časem i na Netflixu. Johnny Depp má dvě děti. Dceru Lily-Rose Melody a syna Jacka.

Na Netflixu ho můžeme vidět v těchto filmech:

  • Krycí jméno Donnie Brasco
  • Devátá brána
  • Čekání na barbary

ČTĚTE TAKÉ: Bývalý detektiv v novém thrilleru otevře spis zdánlivě vyřešené vraždy, ale stopy ho vtáhnou do temného spiknutí

Foto: Saban Films

Fanoušek Bustera Keatona

Johnny Depp je velkým fandou komika Bustera Keatona, což ukázal například ve filmu Benny a Joon, kde ho svým originálním způsobem napodoboval. Kromě toho má rozsáhnou sbírku jeho filmů a obdivuje jeho úžasné pády. Obdiv dal najevo i v Pirátech z Karibiku. Scéna, kdy se Jack Sparrow drží stožáru své potápějící se lodi, je poctou Busteru Keatonovi, který to samé předvedl ve filmu Frigo plave.

Zvláštní fobie

Herec se netají tím, že má coulrofobii, což je vlastně chorobný strach z klaunů. Bojí se jich. Hrůzu mu nahání hlavně jejich namalované úsměvy a v dětství o nich míval noční můry.

Hysterická manželka

V roce 2012 poznal bisexuální herečku Amber Heard, se kterou si zahrál ve filmu Rumový deník. Kvůli ní však poznal peklo na zemi, neboť ho obvinila z domácího násilí. Novináři měli žně, všechnu tu špínu a soudní proces důkladně zdokumentovali. Johnny kvůli této aféře přišel i o roli ve filmu Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství. Soud nakonec vyhrál a Amber mu musela zaplatit 15 milionů dolarů za pomluvy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zamilovala se do mladšího muže, který má za matku příšernou megeru. Na Netflix míří romantická komedie Dokonalý objev

Foto: Le Pacte

Trochu zvláštní sbírky

Má docela bizarní koníčky a sbírky. Sbírá panenky Barbie, především ty, které se podobají celebritám. Svého času si s nimi i hrál, to když byla jeho dcera malá. Kromě nich má také kolekci historických zbraní a pěknou sbírku falešných knírů.

Jack Sparrow v nemocnici

Když jeho dcera Lily-Rose Melody onemocněla a byla hospitalizovaná kvůli selhání ledvin, věnoval dětské nemocnici Great Ormond Street 1 000 000 liber. Později se tam vrátil v kostýmu Jacka Sparrowa a potěšil nemocné nemocné děti tím, že jim četl pohádky.

NAPSALI JSME: Velká změna v obsazení rodiny Bridgertonových: Mladá herečka po dvou řadách přebírá roli a v budoucnu ji čekají velmi žhavé scény

Foto: Columbia Pictures

Šílená dieta

Kvůli roli Barnabase Collinse v hororu Temné stíny držel šílenou dietu, neboť musel zhubnout alespoň 10 kg. Pil jenom zelený čaj a jedl ovoce s nízkým obsahem cukru, třeba ananas a jahody. Nakonec vážil při výšce 178 cm 63,5 kilogramů.

Ošklivé dětství a drogy

Jeho matka Betty Sue byla docela drsná. K manželovi i k dětem se chovala hrubě, takže domácí prostředí bylo nevlídné. Johnny začal užívat drogy, když mu bylo 12 let, experimentoval s matčinými prášky proti úzkosti. Po rozvodu rodičů si sbalil kufry a odešel. Vykašlal se na školu a začal se věnovat hudbě.

Zdroj: Wikipedia, Interview, ČSFD, Independent, Yahoo!, Discover walks

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.