Má jen základní školu a často platí pokuty aneb 6 zajímavostí o dnešní oslavenkyni Aně Geislerové

Eva Lenská
Foto: Archiv TV Nova / Tomáš Martínek

Dnes slaví 47. narozeniny populární česká herečka Aňa Geislerová, která má na kontě nespočet rolí ve filmech i v seriálech. Málem se stala modelkou a ve sbírce má hned několik Českých lvů. Chcete vědět, jaké její filmy můžete najít na Netflixu? My vám k tomu jako bonus přidáme několik zajímavostí z jejího života a kariéry.

Anna „Aňa“ Geislerová se narodila 17. dubna 1976 v Praze. Její matkou je akademická malířka Věra Geislerová a otcem japanolog Petr Geisler. Aňa svůj herecký talent zjevně zdědila po své babičce, herečce Růženě Lysenkové. Svou úspěšnou filmovou kariéru odstartovala v roce 1991 rolí Mariky v Renčově ve snímku Requiem pro panenku. Od té doby ztvárňuje především silné, hrdé a nebojácné ženy. Je vdaná za divadelního režiséra Zdeňka Janáčka a má tři děti, dceru Stellu Ginger a syny Bruna Fidelia a Maxe.

Má jen základku

Aňa je jasným důkazem toho, že člověk může dosáhnout úspěchu i bez diplomu. Je o ní známo, že po dokončení základní školy byla přijata na Pražskou konzervatoř, tu však nedokončila. Jelikož zatoužila vyzkoušet svět modelingu, vydala se v patnácti letech do Milána, ale dlouho tam nepobyla. Je sice štíhlá jako modelka a má i skvělý vkus, co se módy týče, na poli herectví je však jasně jedničkou.

ČTĚTE TAKÉ: Štěpán Kozub navštěvoval autistické centrum, já to z rodiny znala z blízka, říká Veronika Žilková v rozhovoru o filmu Spolu

Foto: Archiv TV Prima

Úspěšné sestry

Všechny sestry Geislerovy se nějakým způsobem našly v umění. Nejstarší Lenka, kterou všichni znají jako Lelu, je nadaná výtvarnice, zpěvačka a raperka. Byla členkou české hudební skupiny WWW a vytvořila plakát k filmu Nevinnost. Tu nejmladší, Ester, není ani třeba představovat. Také ona se stala herečkou, i když na rozdíl od Ani, zabodovala i v modelingu. V roce 2002 vyhrála soutěž Elite Model Look. Jako herečku jsme ji mohli vidět ve filmech Král Ubu, Krev zmizelého nebo LOVEní. Zbývá jen dodat, že Ester je také kurátorkou projektu Terapie sdílením.

Napsala knihu

Herečka, sem tam snad i modelka a vlastně také spisovatelka! Už je to tak, Aňa Geislerová napsala knihu, tedy přesněji řečeno sbírku fejetonů, kterými dříve přispívala do magazínu ELLE. Kniha dostala název P.S. a vyšla v roce 2015. Ilustrovala ji Anina sestra Lela a všestranně nadaná Aňa za ni dostala cenu Magnesia Litera.

Foto: Zuzana Panská

Sbírka Českých lvů

Jako jediná z našich hereček má hned pět Českých lvů. Dostala je za snímky Návrat idiota, Želary, Štěstí, Kráska v nesnázích a Nevinnost. K tomu výčtu ještě můžeme přičíst osm dalších nominací. Je jisté, že její babička, herečka Růžena Lysenková, o které jsme se již zmínili, by na ni byla pyšná.

Má svou hvězdu na chodníku slávy

Chodník slávy není jen v Hollywoodu, ale také před Velkým kinem ve Zlíně. Patronkou tohoto chodníku je Vendula Pizingerová a úplně první hvězdu tam v roce 2006 symbolicky přidělili dětskému herci Tomáši Holému. Aňa se své hvězdy dočkala v roce 2021 společne s kolegyní Klárou Issovou. Je tedy v té nejlepší společnosti. Kromě hvězdy jí byl udělen také čestný hvězdný doktorát, z čehož měla upřímnou radost, jak už je vidět z jejího osobitého příspěvku na Instagramu.

Často platí pokuty

Tvrdí, že miluje auta a neumí si bez nich život představit, ale za volantem je poněkud impulsivní, což nevede ani tak k nehodám, jako spíš k častým pokutám. Obvykle dostává pokuty za rychlost a parkování. A věřte tomu, nebo ne, před policisty si na velkou hvězdu nehraje. Nevyužívá toho, že je slavná, raději pokutu bez odmlouvání zaplatí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nový psychologický thriller Netflixu je plný žhavých milostných scén. Herec Richard Armitage promluvil o jejich natáčení

Foto: Falcon

Na Netflixu ji můžete vidět v těchto filmech:

  • Fair Play
  • Havel
  • Kráska v nesnázích
  • Amnestie
  • Pohádkář
  • Želary
  • Štěstí
  • Občanský průkaz
  • Milada
  • Medvídek
  • Čtyři slunce
  • Pohádky pro Emu

Zdroj: ČSFD, wikipedie, instagram Ani Geislerové, Blesk

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.