Film Peaky Blinders je na spadnutí. K obsazení se přidávají nová zvučná jména a tvůrce láká na výbušnou kapitolu příběhu

Foto: Netflix

Peaky Blinders se vrací. Cillian Murphy si zopakuje roli birminghamského gangstera Tommyho Shelbyho v novém filmu, který vzniká ve spolupráci Netflixu s BBC Film. Film Peaky Blinders přinese také nové obsazení. Mezi herci, kteří se v něm objeví, budou Barry Keoghan nebo Rebecca Ferguson.

Tvůrce seriálu Peaky Blinders Steven Knight, který stojí i za filmem, který má ságu birminghamských gangů završit, před časem uvedl, že natáčení začne v září ve čtvrti Digbeth (ačkoliv Deadline aktuálně píše o zahájení výroby na konci roku). Návrat Cilliana Murphyho do role Tommyho Shelbyho nemusí být pro fanoušky seriálu až tak překvapivý, jelikož už dříve nastínil, že pokud film bude vznikat, má zájem si v něm zahrát, a samozřejmě, pokud dostane do ruky zajímavý scénář.

Nový členové obsazení filmu Peaky Blinders

K obsazení se přidala také hvězda Mission: Impossible Rebecca Ferguson a nově také irský herec Barry Keoghan, který byl nominován na Oscara ve vedlejší roli za film Víly z Inisherinu a dvakrát na Zlatý glóbus za filmy Víly z Inisherinu  a Saltburn. Zatím není jasné, jaké role Ferguson a Keoghan budou hrát.

O čem je film Peaky Blinders ?

Film, který bude uveden do výroby koncem tohoto roku, bude epickým pokračováním mnoha cenami ověnčené gangsterské ságy, která měla šest skvělých řad. Série Peaky Blinders, odehrávající se v Birminghamu mezi lety 1919 a 1934, sledovala vzestup (a někdy i pády) rodiny Shelbyových, když procházeli světem zmítaným radikálními sociálními, ekonomickými a politickými změnami.

Zatímco detaily zápletky drží pod pokličkou, Knight před časem pro Deadline zmínil, že filmový příběh bude odehrávat během druhé světové války. „Bude to výbušná kapitola příběhu Peaky Blinders. Bez jakýchkoliv omezení. Prostě Peaky Blinders ve válce,” láká na film tvůrce.

Film napsal tvůrce série Peaky Blinders Steven Knight a režie se ujme Tom Harper, který režíroval epizody v první sezóně série. Knight bude také sloužit jako koproducent po boku Caryn Mandabach, Murphyho a Guye Heeleyho.

Zdroje: Netflix, Deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.