Největší britská tragédie 2. světové války, o které se nemluví. Netflix natočí film inspirovaný skutečnými událostmi podle knihy Millie Bobby Brown

Barbora Kučerová
Foto: Alex Bailey/Legendary

Talentovaná herečka Millie Bobby Brown spolupracuje s Netflixem na novém historickém filmu. Inspiraci pro novinku navíc našla ve svém vlastním bestselleru. Diváky čeká strhující příběh o neštěstí, tajemstvích a lásce, která překoná všechno.

Millie Bobby Brown, známá svojí rolí v seriálu Stranger Things nebo v pohádkové fantasy Mladá dáma, má talent nejen pro herectví. Své dovednosti zúročila i při psaní historického románu Nineteen Steps, který v originále vyšel loni na podzim. Český překlad pod názvem Devatenáct schodů vydá nakladatelství CooBoo už 16. září.

Píše se rok 1942, Londýn. Nellie Morrisová považuje za štěstí, že z podzemních krytů vychází pokaždé nezraněná a s milovanou rodinou po svém boku. Poté, co se zakouká do amerického letce, dojde ke sledu událostí, které navždy změní její život. Zvítězí i přes překážky, které na mladý pár čekají? A podaří se jí objasnit, co se opravdu stalo v Bethnal Green?

ČTĚTE TAKÉ: FILMY A DOKUMENTY O HOLOKAUSTU, KTERÉ VÁM PŘIPOMENOU HRŮZY DRUHÉ SVĚTOVÉ VÁLKY

Největší britská tragédie, o které se nemluví

Brown napsala knihu za pomoci ghostwriterky Kathleen McGurl, autorky více než třinácti historických románů, a nechala se inspirovat vyprávěním své babičky. Ta v březnu 1943 přežila jednu z největších britských tragédií druhé světové války.

V nedokončené stanici metra Bethnal Green tehdy přišlo o život 173 mužů a žen, kteří se snažili ukrýt před náletem. Z toho až šedesát obětí byly děti. Tuto nešťastnou událost pak britská vláda dlouho zatajovala.

Scénář k adaptaci píše Anthony McCarten, mezi jehož největší úspěchy patří Teorie všeho, Bohemian Rhapsody a Dva papežové.

Zdroje: NY Times, Shondaland, Collider

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.