Celosvětový fenomén: Netflix natočí adaptaci jedné z nejznámějších videoher. Scénář napíše spoluautor Duny

Foto: Epic Games/Microsoft

Filmové a seriálové adaptace videoher jsou na vzestupu. Ne všechny se ale vždycky povedou tak, jako například The Last Of Us od HBO Max. Netflix se nyní rozhodl vsadit na celosvětový fenomén – hru Gears of War. Scénář napíše spoluautor Duny.

Živá akční adaptace populární videohry Gears of War od Netflixu se posouvá o krok dál. Do projektu nově vstoupil scenárista Jon Spaihts nominovaný na Oscara, který je nejlépe známý prací na projektech jako Duna, Duna: Část druhá a Doctor Strange.

Jeho novou výzvou bude scénář k adaptaci jedné z nejuznávanějších herních ság s více než 40 miliony prodaných kopií – Gears of War. Tato akční střílečka z pohledu třetí osoby byla vytvořena společností Epic Games a vlastněná a zveřejněná společností Microsoft Studios. Zaměřuje se na impozantní boj lidstva o přežití s děsivými podzemními reptilianskými hominidy známými jako Locust Horde a jejich mutovanými protějšky.

„Gears of War je jedna z nejlepších akčních her všech dob s živými postavami, nádherně navrženým světem a bojovým systémem, který přináší smrtonosnost války a důležitost stát po boku svých spoluhráčů,“ řekl Spaihts pro Variety s tím, že je nadšený, že může být součástí tohoto projektu.

V listopadu 2022 Netflix oznámil partnerství s The Coalition za účelem adaptace vesmíru Gears of War. Společně plánují nejprve adaptovat hru do celovečerního filmu, po kterém bude následovat animovaná série pro dospělé s potenciálem pro další příběhy, které budou následovat.

Zdroj: Variety

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.