Netflixu došly nervy. Po ponížení se sci-fi propadákem Rebel Moon si došlápl na další projekt Zacka Snydera 

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Poslední měsíce prožívá Zack Snyder poněkud krušné období. Poté, co Netflix uvedl své verze jeho velkolepého sci-fi příběhu Rebel Moon, které nebyly zrovna přívětivě přijaty, si mohl před pár dny napravit pověst uvedením toho, co chtěl divákům původně předložit. Bohužel se mu to nepovedlo, jelikož zájem diváků o jeho science-fantasy v podstatě opadl, což se začíná projevovat. Jako první to zřejmě odnese Armáda mrtvých 2.

Režisér Zack Snyder vzal to nejlepší ze zombie filmů a kousků točících se okolo krádeží a spojil je do jedinečného balíčku. Výsledkem byl zombie snímek Armáda mrtvých (Army of the Dead), po němž následoval prequel Armáda lupičů (Army of the Thieves). Ačkoli se oba filmy odehrávají ve světě, ve kterém existují zombie, u prequelu režírovaném Matthiasem Schweighöferem to vypadalo, že na tento podstatný prvek spíše zapomněl. Přestože se snímek těšil docela slušné sledovanosti, byl diváky v podstatě zapomenut.

Jejich pozornost se upírala k pokračování Armády mrtvých a animovanému spin-offu Army of the Dead: Lost Vegas. Právě když to vypadalo, že Netflix je připraven vypsat Snyderovy tučný šek, a umožnit tak vznik zombie franšízy, režisér začal pracovat na Rebel Moon. Nezapomínal ovšem divákům při nejrůznějších příležitostech připomínat, aby Armádu mrtvých 2 nevypustili z hlavy.

V rozhovoru pro Inverse například prozradil, že Ludwig události Armády mrtvých přežil a postava Gwendoline z Armády lupičů by se mohla v pokračování objevit. Dvojka se měla jmenovat Planeta mrtvých (Planet of the Dead), což naznačuje, že se zombie nákaza zřejmě rozšíří do celého světa. Co se týče animovaného spin-offu Army of the Dead: Lost Vegas, tak ačkoli v březnu loňského roku v podcastu The Nerd Queens uvedl, že se jeho produkce poněkud zadrhla, většina prací na něm byla dokončena.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: RECENZE: ARMÁDA MRTVÝCH OD ZACKA SNYDERA SE ZOMBIE KLASIKOU NESTANE 

Pro Total Film v listopadu prohlásil, že se v animovaném spin-offu objeví postava z Rebel Moon. Svým prohlášením vyvolal rozruch, protože se filmová verze Armády mrtvých odehrává v Las Vegas, kde se objevují lidé a zombie, a dějištěm Rebel Moon je vzdálená galaxie. Dodal však, že animovaný seriál bude obsahovat portál do jiné dimenze, který zajímavý crossover umožní.

Bohužel se Rebel Moon absolutně vůbec nedaří. Netflix v prosinci uvedl první část pojmenovanou Zrozená z ohně, po které v dubnu následovala Jizvonoška. Oba filmy se ze strany diváků dočkaly spíše negativních recenzí, ve kterých padaly označení jako slátanina a ponižující přírůstek do sci-fi žánru. Ani obávaní kritici k filmům nezaujali lepší postoj, protože třeba na Rotten Tomatoes první části udělili mizerných 22 % a dvojce žalostných 17 %.

PSALI JSME TAKÉ: RECENZE 2. ČÁSTI REBEL MOON: HODINA SKLÍZENÍ OBILÍ A ULTRAŽALOSTNÁ BITVA. NAVÍC I KOMÁR NAHÁNÍ VÍC HRŮZY NEŽ OBÁVANÝ PADOUCH 

Nadějí na spasení velkolepé sci-fi ságy bylo uvedení Snyderových verzí obou filmů. Jeho představa o Rebel Moon byla zkrátka jiná než Netflixu, který chtěl rodinné dobrodružné sci-fi. Snyder si přál drsné filmy plné násilí a krve, a proto se se streamovacím gigantem dohodl, že natočí obě verze. Nejprve jsme se tedy mohli podívat na verze Netflixu a začátkem srpna na ty Snyderovy. Ačkoli se na Rotten Tomatoes režisérské verze těší podstatně vyššímu hodnocení, kdy první části nazvané Kalich krve kritici udělili 50 % a diváci 71 %, přičemž druhá část Kletba odpuštění si se svými 58 % a 75 % vede ještě lépe, dle údajů FlixPatrol se až na výjimky oba filmy v TOP 10 na Netflixu nepohybují.

Diváci o ně jednoduše nejeví zájem, čímž Snyderova pověst ještě více utrpěla, což se začalo projevovat na jeho jiných projektech. Dle ScreenRant Netflix v tichosti posunul Armádu mrtvých 2 na vedlejší kolej a není zřejmé, jestli vůbec někdy umožní filmu vzniknout. Podobně je na tom animovaný spin-off. Ačkoli se práce na něm pozastavily, přece jenom jsou z velké části hotovy, takže přinejmenším u Lost Vegas mají diváci ještě šanci, že animovaný seriál někdy spatří.


Zdroje: Netflixer, Inverse, Total Film, The Nerd Queens, Rotten Tomatoes, FlixPatrol, ScreenRant

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Petr Horský

    Spíš jim došla trpělivost, ale chápu, že redaktorka nemusela mít zrovna svůj den.