Filmový hit Ďábel nosí Pradu bude mít pokračování. Vrátí se i některé oblíbené tváře

Eva Pospíchalová
Foto: 20th Century Fox

V Disney se údajně pracuje na pokračování legendárního snímku Ďábel nosí Pradu (Devil Wears Prada), kde se ve svých legendárních rolích mají znovu objevit Meryl Streep a Emily Blunt. Po více než deseti letech od vydání prvního filmu, by měl jít ten následující s dobou a vyprávět o úpadku čtenosti módních magazínů díky popularitě sociálních sítí.

Možná jste si někdy kladli otázku, jak by vypadal film Ďábel nosí Pradu v aktuální době. Tištěné magazíny totiž nejsou tak populární, jako v minulosti, a lidé získávají informace a inspiraci ze světa módy hlavně skrze online svět. Nakonec vám tato otázka možná bude zodpovězena, protože společnost Disney začala pracovat na pokračování legendárního snímku, který v roce 2006 obletěl svět.

Chystaný film se zaměří na asistentku Emily (Emily Blunt), která je nyní manažerkou ve velké firmě s luxusním módním zbožím jakou jsou například Kering nebo LVHM. Miranda Pristley v podání Meryl Streep bude muset s korporátem navázat spolupráci pro záchranu svého chátrajícího časopisu Runway.

Kromě hlavních hereček se vrátí i režisér David Frankel a producentka Wendy Finerman. Jestli se však vrátí i Anne Hathaway jako Andy Sachs nebo Stanley Tucci jako Nigel, zatím není známo.

ČTĚTE TAKÉ: ĎÁBEL NOSÍ PRADU NEBO EMILY V PAŘÍŽI PO JAPONSKU: MLADÁ DÍVKA ZJISTÍ, JAK TĚŽKÉ JE PRODÁVAT SPODNÍ PRÁDLO

Ještě v roce 2022 Anne Hathaway tvrdila, že pokračování ikonického filmu není možné natočit. „Nevím, jestli to může mít pokračování. Myslím si, že ten film byl zasazen v jiné době. Teď je všechno digitální a film je soustředěný kolem konceptu výroby fyzické věci a to je prostě úplně jiné.“ Bude tedy zajímavé vidět, jak se nový příběh adaptuje na moderní trendy.

Kromě pokračujícího filmu je také novinkou, že se finalizuje muzikálová verze, kde Mirandu ztvární Vanessa Williams. O hudbu pro inscenaci se postaral Elton John, o režii Jerry Mitchell a skladby Shaina Taub.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 10 NEJČASTĚJŠÍCH ZAMĚSTNÁNÍ V ROMANTICKÝCH KOMEDIÍCH. MOŽNÁ JSTE SI VŠIMLI, ŽE SE OPAKUJÍ

Film Ďábel nosí pradu je natočen podle úspěšného románu Lauren Weisberger, kde popisuje své traumatické zážitky z práce pro módní časopis. Spisovatelka totiž v jednu dobu pracovala jako osobní asistentka pro redaktorku Vogue, obávanou Annu Wintour.

Zdroje: Variety, The Guardian

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.