Po téměř 20 letech od Sin City se Jessica Alba předvede v pořádně intenzivních akčních scénách. V novém thrilleru přichází Tvrdá odplata

Michaela Pašková
Foto: Ursula Coyote/Netflix

Ačkoli od premiéry snímku Sin City – město hříchu uplynulo skoro dvacet let, herečka Jessica Alba v nadcházejícím akčním thrilleru Tvrdá odplata (Trigger Warning) divákům předvede, že stále umí nakopávat zadky. Sama si vyžádala, aby boje byly intenzivnější, díky čemuž diváci nebudou sledovat jen nekonečné přestřelky.

Tvorba akčního thrilleru Tvrdá odplata byla poprvé oznámena v květnu 2020, natáčení skončilo v říjnu nadcházejícího roku. Od té doby byl snímek indonéské režisérky Mouly Suryaové, jejíž předchozí dramatický thriller Marlina, vražedkyně ve čtyřech aktech ve festivalovém období proměnil 29 ze 74 nominací, v postprodukci. Jessica Alba v novince nejenom ztvární hlavní roli, ale rovněž se podílela na její produkci.

„Už dlouho jsem nebojovala a nebyla tak intenzivně v akci,“ řekla herečka v rozhovoru pro Tudum. Protože nechtěla, aby její postava byla pouhopouhou expertkou na přestřelky, začlenila se ve spolupráci s režisérkou a kaskadérským týmem do akčních scén indonéský styl boje s nožem. „Osobně jsem chtěla, aby to byl boj tělo na tělo, pokud bych potřebovala někoho sejmout.“

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: FILMY, KTERÉ V ČERVNU DORAZÍ NA NETFLIX: AKCÍ NABITÝ THRILLER NEBO ZLODĚJ, KTERÝ VYKRADL 19 BANK PODLE NÁVODŮ Z FILMŮ

Tvrdá odplata
Foto: Netflix

Prostřednictvím akčního thrilleru si herečka splní svůj dávný sen, jelikož v mládí toužila být akční hrdinkou. „Milovala jsem Bessonův film Brutální Nikita. Také jsem zbožňovala Ripleyovou ve Vetřelci a miluji Sarah Connorovou v Terminátorovi.“ Pro režisérku je Alba zase ikonou z dob dospívání. Z počátku vůbec nevěděla, jak se má v její přítomnosti chovat, ale časem ji začala vnímat jako obyčejného člověka.

Jako příslušnice speciálních jednotek se Alba během služby v zámoří dozví, že její otec zesnul, což ji přivede zpátky do rodného města. Po návratu domů se po svém otci stává majitelkou rodinného baru, znovu se setkává se vznětlivým bratrem a zjišťuje, že se bývalý přítel stal šerifem. Protože nabude dojmu, že otec nezemřel přirozenou cestou, rozhodne se pídit po pravdě.

PSALI JSME TAKÉ: 10 NEJLEPŠÍCH THRILLERŮ NA NETFLIXU: VÉVODÍ JIM KOUSEK, KTERÉMU ČEŠI UDĚLILI 95% HODNOCENÍ

Tvrdá odplata
Foto: Ursula Coyote/Netflix

Při hledání odpovědí se však v momentě, kdy se střetne s násilnickým gangem, vše zvrtne a ona se s jeho členy dostane do konfliktu. Jelikož si není jistá, komu může skutečně věřit, využije výcviku a všem názorně předvede, že je silou, se kterou se musí počítat. S pomocí kolegy ze speciálních jednotek a místního dealera se pokusí napravit to, co se ve městě pokazilo.

Vedle Jessicy Alba se ve filmu Tvrdá odplata objeví Mark Webber, Tone Bell, Jake Weary, Gabriel Basso, Anthony Michael Hall, Kaiwi Lyman a Hari Dhillon.

Akční thriller Tvrdá odplata Netflix uvede 21. června.

Zdroje: Tudum, What‘s on Netflix, MovieWeb

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.