5 filmů, které si můžete pustit na Mezinárodní den rodiny: Jeden z nejlepších animáků posledních let i naprosto ujetý Jason Momoa

Eva Lenská
Foto: Netflix

Dnes se slaví Mezinárodní den rodiny a pro většinu lidí je rodina to nejdůležitější, co lze mít. Příbuzní dělají rádi věci společně, a tak si po pěkné procházce můžete pustit i nějaký rodinný film. Jestliže vás zrovna žádný nenapadá, nechte si inspirovat našimi tipy.

Snivokraj (Slumberland)

Jednáctiletá dívenka jménem Nemo žije v majáku se svým otcem, který ji naučil plachtit. Jednoho dne ho však za velké bouře pohltí moře a dívka musí odejít ke svému dobromyslnému, ale příšerně nudnému strýci Phillipovi. Ve škole se sice cítí jako ve vězení, ale v noci si to vynahrazuje. Tajná mapa ji totiž zavádí do fantazijního světa zvaného Snivokraj, ve kterém se člověku může splnit i to nejtajnější přání. Tímto světem ji provádí drsný, ale sympatický psanec Flip, jenž se může chlubit opravdu slušivými mufloními rohy. Spolu s ním proplouvá svými sny, prchá před nočními můrami a začíná doufat, že se znovu setká se svým otcem.

Snivokraj má na Kinoboxu hodnocení 63 %.

ČTĚTE TAKÉ: KVÍZ: POZVEDNĚTE SVÉ HŮLKY A VYZKOUŠEJTE, JAK DOBŘE ZNÁTE FILM HARRY POTTER A PRINC DVOJÍ KRVE

Leo

Postarší ještěr Leo sídlí se svým želvím kámošem ve školním teráriu jako třídní mazlíček. Samozřejmě ho to nebaví a rád by se dostal na svobodu. Vždyť mu zbývá jen rok života, tak si chce ještě trochu užít. Když se tedy naskytne příležitost k útěku, neváhá. Zradí ho ale vlastní hlas. Jakmile děti zjistí, že umí mluvit, rázem přestane být jen obyčejným starým plazem. Leo věří, že svět mu toho může nabídnout hodně, posléze si ale uvědomí, že děti ho potřebují. Hlavně jeho rady a moudrost. Začne řešit jejich problémy a pomáhá jim s různými bolístkami a trápením, které provází dospívání. Nakonec možná zjistí, že to, co tak dlouho hledal, měl celou dobu přímo před sebou.

Animák Leo má na Kinoboxu hodnocení 72 %.

Ztratil se pes (Dog Gone)

Gonker je hodný pes. Umí aportovat, ale jen s klackem, který si sám vybere. Rád si pochutnává na posypané koblize a dokáže zaujmout pěknou jógovou pózu. Bohužel se svému páníčkovi ztratil. Ztráta nejlepšího přítele je dost zlá sama o sobě. V sázce je ale ještě mnohem víc. Fielding a jeho otec John mají totiž pouhé dva týdny na to, aby našli psa, který nutně potřebuje léky, jinak nepřežije. Společně s podporou Fieldingovy matky Jinny a spoustou laskavých cizích lidí se nezastaví před ničím, aby svého mazlíčka našli a přivedli domů.

Ztratil se pes má na Kinoboxu hodnocení 58 %.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: PAMATUJETE NA KOMISAŘE MOSERA ZE SERIÁLU KOMISAŘ REX? DNES JE MU 67 LET A NEJSPÍŠ BYSTE HO UŽ NEPOZNALI

Dívka a moře (True Spirit)

Když se houževnatá šestnáctiletá jachtařka Jessica Watson vydá na cestu, aby se stala nejmladší osobou, která obepluje svět bez mezizastávky a bez pomoci, mnozí očekávají, že se jí to nepodaří. S podporou svého trenéra a mentora Bena Bryanta a rodičů je Jessica odhodlaná dosáhnout toho, co téměř všichni považovali za nemožné. Tedy během 210 dnů překonat ty nejnáročnější úseky světového oceánu.

Dívka a moře má na Kinoboxu hodnocení 69 %.

Delta Okavanga: Kousek ráje (Surviving Paradise: A Family Tale)

Delta řeky Okavango je rozlehlou oázou, izolovanou od zbytku světa nehostinnou pouští Kalahari. Ač je to k nevíře, je to také útočiště, které si jeho obyvatelé denně budují a udržují výměnou za uspokojení všech svých potřeb. Může se zdát, že zde vládnou především velké kočky, ale ve skutečnosti se zde prolínají osudy všech malých i velkých tvorů. V oblasti žijí lvi, sloni, hyeny, hroši, buvoli, antilopy i krokodýli. Nechybí ani různé ptactvo a drobní živočichové. Je tedy potřeba plán na vybudování dokonalého světa a jeho udržitelnou správu, a to navzdory extrémnímu suchu, hladomoru a povodním. 

Dokument Delta Okavanga: Kousek ráje má na Kinoboxu hodnocení 73 %.

NAPSALI JSME TAKÉ: 2. ŘADA PROBLÉMU TŘÍ TĚLES PONESE PODLE TVŮRCŮ VELKÉ TVŮRČÍ PROBLÉMY. POKRAČOVÁNÍ VŠAK CHTĚJÍ JEŠTĚ VÍC NEŽ DIVÁCI

Zdroje: Netflix, What’s on Netflix, Kinobox

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.