Brutální a naprosto zvrhlý: Na Netflix míří kriminální thriller, který mnozí diváci nejspíš nezvládnou dokoukat až do konce

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Napínavý kriminální thriller, který mnohé své diváky vyvede z míry. To je očekávaný polský kousek Barvy zla: Červená (Kolory zła: Czerwień), který byl natočen na motivy prvního dílu úspěšné knižní série. Vzhledem k tomu, že je příběh spojen s násilím páchaným na ženách, už teď je zřejmé, že snímek nezvládnou do konce zhlédnout všichni diváci.

V roce 2019 vydala Małgorzata Oliwie Sobczak první díl své kriminální série Barvy zla, ve které prokurátor Leopold Bilski řeší otřesné případy. Nápad na první díl, který se nazývá Červená, autorka dostala na jaře 2017. Tehdy se nacházela v kuchyni ve svém bytě, přičemž její manžel už spal a v pozadí hrál pořad o muži, který v Krakowě zavraždil třiadvacetiletou studentku religionistiky a stáhl ji z kůže.

V rozhovoru pro WP Sobczak prozradila, že si o tomto hrůzném zločinu četla do čtyř ráno. Zároveň se dozvěděla i o mnoha dalších podobných zločinech. Ráno se probrala a nápad na Červenou byl na světě.

Příběh kriminálního thrilleru Barvy zla: Červená, o jehož režii se postaral Adrian Panek, začíná v roce 1996. Moře v přímořském městě Trójmieście vyplavilo tělo zavražděné dívky. Ukáže se, že se jedná o Moniku, dceru soudkyně Heleny Bogucké, čímž vznikl celý zástup podezřelých. Přestože policie měla případ řešit prioritně, vyšetřování nikam nevedlo. Uplynula značná doba, než se v roce 2013 historie opakovala.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: OTŘESNÝ PŘÍPAD RODIČŮ, KTEŘÍ SE ZBAVILI DCERY: NOVÝ THRILLER PODLE SKUTEČNOSTI JE PLNÝ ZVRATŮ A NEDÁ SE OD NĚJ ODTRHNOUT

Objevuje se tělo další ženy, které má na sobě řezné rány podobné těm, jež znetvořily Moničinu překrásnou tvář. Vyšetřování se ujímá ambiciózní a houževnatý prokurátor Leopold Bilski, kdy se soudkyně rovněž hlásí o slovo. Všechny stopy vedou k jednomu z přímořských klubů. Z informací shromážděných během vyšetřování a z léta utajovaných důkazů pomalu vychází najevo temná pravda, což začíná být pro místní policii značně nepohodlné.

Ve zveřejněném traileru zaznívá, že psychopata nebo sociopata nepoznáte, protože se umí dobře přetvařovat a lidské emoce je nevyvedou z míry. Je obtížné je kvůli tomu dopadnout. Prokurátor si je moc dobře vědom, že se snaží chytit nebezpečného pachatele, a proto chce pochopit, co ho k vraždám vede a proč ženám uřezává rty. Jsou to zvrhlé fantazie, pomsta nebo nenávist? Každopádně jedno je jasné, rty si uchovává jako trofeje a nepotrvá to dlouho, než znovu udeří. Závěrem traileru můžeme pachatele slyšet říkat: „Já tě nepůjčím nikomu.”

PSALI JSME TAKÉ: KVĚTNOVÉ HITY NA NETFLIXU: LÁKÁ NA EMOCIONÁLNĚ STRHUJÍCÍ DRAMA, ROBOTICKÉ SCI-FI S JENNIFER LOPEZ I 3. ŘADU BRIDGERTONOVÝCH

V hlavních rolích v očekávaném snímku se objeví Jakub Gierszał, Zofia Jastrzębska, Maja Ostaszewska, Andrzej Zieliński, Andrzej Konopka a Wojciech Zieliński.

Kriminální thriller Barvy zla: Červená na Netflix vstoupí 29. května.


Zdroje: Netflix, WP, tania ksiazka, IMDb

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.