Netflix vydal první upoutávky jedinečného psychologického thrilleru z hlubin Saudské Arábie

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Streamovací platforma velmi rychle rozšiřuje seznam zemí svého působení. Jedna ze zemí Blízkého východu natočila působivý thriller Dohazovačka (The Matchmaker), ve kterém se bude obyčejný chlápek hnát kvůli své lásce do podivuhodného pouštního rezortu. Otázkou není, jestli případnou manželku získá, ale zda ty námluvy vůbec přežije.

Nový psychologický thriller byl natočen v působivých kulisách města Al-Ula v Saudské Arábii, které je opředeno historií a působí vyloženě magicky. Starobylé arabské oázové město ležící v provincii Medina je zapsáno v Seznamu světového dědictví UNESCO. Uživatelé Netflixu tak budou mít nejenom možnost užít si díky filmu Dohazovačka napínavou podívanou, ale také nahlédnout do míst, které by jen tak nespatřili.

Snímek bude sledovat příběh Tareka, IT specialisty, jenž se zamiluje do krásné stážistky ze svého oddělení. Bohužel, sám není zrovna krasavec a dámy mu nepadají samy od sebe k nohám. Je to naprosto průměrný muž, který má problém svou vyvolenou vůbec oslovit. Nezbývá mu tedy nic jiného, než se vydat do podivuhodného pouštního rezortu, kde místní dohazovačka slibuje mužům, že je dá dohromady s dokonalou nevěstou. Když se však Tarek zatoulá za hranice resortu, velmi rychle mu dojde, že se nevyskytuje na obyčejném místě. Nestačí, že tam zřejmě vládnou bizarní síly, ale ještě ke všemu odhalí tajemství šílené pomsty.

TAKÉ JSME PSALI: Nejlepší korejské thrillery, které si právě teď můžete pustit na Netflixu

Role Tareka se zhostil Hussam Alharthy a překrásné stážistky Nour Alkhadra. Jako dohazovačka se divákům představí Reem Alhabib. Natáčení filmu si vzala na starost společnost Telfaz11 a režie se ujal nezávislý režisér Abdulmohsina Aldabaana.

Arabský thriller Dohazovačka bude přístupný výhradně na Netflixu od 27. dubna v původním znění s českými titulky.


Zdroje: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.