7 romantických filmů pro 1. máj: Interaktivní romance nebo kontroverzní české drama s pikantními scénami

Eva Lenská
Foto: Nicola Dove/Netflix

Jak je známo, první máj je lásky čas. Když se člověk podívá na filmy, ani těch, které se točí okolo lásky a vztahů, rozhodně neubývá. Proč tedy k polibkům pod rozkvetlým stromem či večerní skleničce vína v jarem provoněné restauraci nepřidat i romantický snímek? Netflix jich nabízí celou řadu, tak zkuste třeba jeden z našich tipů. Na své si přijde každá věková kategorie.

Malé ženy (Little Women)

Příběh čtyř sester (neboli malých žen) je už dobře známý. Vypráví o mladých dívkách, které ve druhé polovině 19. století chtějí žít podle svého a plnit si své sny navzdory tomu, že patří ke něžnému pohlaví a nežijí zrovna v přepychu. Jo, nejvýraznější ze sester, chce být spisovatelkou. Svým způsobem se tak podobá samotné autorce románu Louise May Alcottové. Tyto malé ženy postupně dospívají, vyrovnávají se s překážkami a nachází nejen nové přátele, ale i životní lásky.

ČTĚTE TAKÉ: BRIDGERTONOVI KLEPOU NA DVEŘE. NICOLA COUGHLAN ALIAS PENELOPE PŘIZNÁVÁ, ŽE JI 3. ŘADA TROCHU DĚSÍ

Pěkně daleko (Faraway)

Zeynep Altin je na konci svých sil. Je přepracovaná a deptá ji manžel, dcera i stárnoucí otec. Smrt matky a pohřeb, který málem skončil totální katastrofou, je pro ni poslední kapkou. Opouští tedy Mnichov a prchá na jeden ostrůvek v Chorvatsku. V domě, který jí matka před lety tajně koupila a darovala v závěti, doufá, že najde klid, svobodu a sama sebe. Jen kdyby bývalý majitel Josip, ostrovan skrz naskrz, stále nežil na stejném pozemku. Nicméně, stále je tu šance na novou lásku.

Láska přes zeď (Love, Divided)

Španělská romantická komedie vypráví o mladé klavíristce Valentině, která se připravuje na konkurz, neboť chce v životě začít znova. Jenže jejím sousedem je vynálezce her David, který se dokáže soustředit pouze v naprostém tichu. Vykvete mezi těmito dvěma rozdílnými lidmi láska, když jejich byty od sebe dělí jen tenká zeď, přes kterou je úplně všechno slyšet?

Holka z 20. století (20th Century Girl)

Středoškolačka Bo Ra je dobrá v taekwondu. V roce 1999 stojí před nejdůležitějším úkolem svého života, kdy přátelství vítězí nad vším ostatním, dokonce i nad láskou. Její kamarádka Yeon Doo odjíždí do Ameriky na operaci srdce a dá jí důležitý úkol. Yeon Doo je zamilovaná do Baek Hyun Jina, který má rád basketbal a měří 181 cm. To je asi tak vše, co o něm ví. Touží však zjistit víc, a právě tím pověří Bo Ru.

Bo Ra je mazaná a coby členka školního vysílacího klubu ví, že tam chodí i Hyun Jinův nejlepší kamarád Woon Ho, od kterého by se mohla ledacos dozvědět. Věci ale nejdou podle plánu a dívka najednou zjistí, že její srdce bije mnohem rychleji.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: ČESKÝ PROPADÁK PLNÝ VTIPŮ NA ÚROVNI ZÁKLADNÍ ŠKOLY A HERECKÝCH VÝKONŮ NA BODU MRAZU OPĚT OVLÁDL NETFLIX

Hranice lásky

Hana po čase začíná cítit, že její vztah s Petrem se pohybuje v příliš zajetých kolejích. Rozhodne se ho tedy osvěžit a začne s Petrem sdílet svoje erotické představy a tajné sny. Od vyprávění je pak už jen krůček k činům. Ke zkoumání vlastní intimity, k zážitkům s jinými partnery a ke stále intenzivnějšímu hledání hranic, za které se dá v lásce a sexu zajít. Experiment se svobodou se však může snadno vymknout z rukou.

Vyber lásku (Choose Love)

Zvuková inženýrka Cami má zdánlivě všechno. Miluje svoji práci, má stálého přítele Paula a čeká ji zářná budoucnost. Cítí však, že jí něco chybí. Možná lituje, že se vzdala pěvecké kariéry, o které vždycky snila. Co když se tak připravila o skvělý život zpěvačky? A je vůbec Paul ten pravý muž, se kterým vstoupí do manželství a pořídí si rodinu? Co když je láskou jejího života Rex Galier, britská rocková hvězda, která vejde do jejího studia a začne s ní flirtovat? Nebo je to Jack Menna, její první láska a zároveň idealistický světoběžník, který se vrací domů a je připraven oživit jejich mladickou vášeň? Jak si má jenom mezi těmi třemi fešáky vybrat? Cami tak čelí celé řadě rozhodnutí a diváci jí pomáhají rozhodnout, co přesně má dělat.

Svatební sezóna (Wedding Season)

Půvabná Asha, která zrušila zasnoubení, nesedí v koutě, ale začíná znovu a chce se věnovat hlavně práci. To se však nelíbí její matce, která je přesvědčena, že k dosažení trvalého štěstí potřebuje její dcera spíš manžela. Otec s tím samozřejmě souhlasí, a tak zoufalá dcera nakonec podlehne a rozhodne se jít na rande s jistým Ravim, se kterým bude muset navštívit všechny svatby, na které byli v sezóně pozváni.

PSALI JSME TAKÉ: 2. ŘADA PROBLÉMU TŘÍ TĚLES PONESE PODLE TVŮRCŮ VELKÉ TVŮRČÍ PROBLÉMY. POKRAČOVÁNÍ VŠAK CHTĚJÍ JEŠTĚ VÍC NEŽ DIVÁCI

Zdroje: Netflix, What’s on Netflix, Aerofilms, Tudum, Falcon

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.