Ikonické duo Mádl a Vorel jedou v dalším průšvihu. Po Gymplu a Vejšce natáčí komedii Džob

Tereza Pulgretová
Foto: Falcon

Kolman a Kocourek jsou nerozdělitelná dvojka už od svých středoškolských let, kdy spolu zažívali jeden průšvih za druhým. Režisér Tomáš Vorel st. nyní naváže na legendární snímek Gympl (2007) a Vejška (2014) s chystaným filmem Džob. Bok po boku se v něm znovu ukáží herci Jiří Mádl a Tomáš Vorel ml., jejichž postavy i po tolika letech spojí láska ke graffiti.

„Kolman, kde je přezutí?“ je pouze jedna z legendárních hlášek filmu Gympl, která se divákům v roce 2007 nesmazatelně vryla do paměti. Na ikonický snímek o dvojici kamarádů, kteří se při studiu na zkostnatělém gymnáziu vydávají do noční Prahy a dělají jeden problém za druhým, o sedm let později navázal další kousek.

Nyní se ikonické duo vrátí na scénu už jako dva dospělí muži, kteří žijí naprosto odlišné životy, jednu lásku si se v srdci nesou napořád. Tu ukážou pod taktovkou režiséra Tomáše Vorla st. v připravovaném snímku Džob.

ČTĚTE TAKÉ: ČESKÝ SERIÁL, KTERÝ SKLÍZÍ NEVÍDANÝ ÚSPĚCH A NA ČSFD MÁ 91 %, DOSTANE POKRAČOVÁNÍ. PO HOJEROVI PŘIJDE NA ŘADU SPARTAKIÁDNÍ VRAH

Prahu ukážeme jako zajímavé evropské město z hlediska street artu. Street art, podobně jako v Berlíně, je zde na vysoké úrovni, a to může být pro mladé domácí i zahraniční publikum poměrně lákavou nabídkou pro návštěvu Prahy. Vybrali jsme moderně postavené komplexy s důrazem na zajímavou architekturu tak, aby bylo vidět, že i nové stavby v Praze stojí za pozornost,“ uvedl pro Mediář producent Miloslav Šmídmajer.

Informace o natáčení se dostala ven s uveřejněním devíti titulů, které dostaly peníze od Pražského audiovizuálního fondu ve výzvě na propagaci tuzemského hlavního města ve filmově tvorbě. Vedle Džobu tak uspěla například režisérka Agnieszka Holland s filmem o Franzi Kafkovi nebo Bohdan Sláma s dílem Konec světa.

Na komedii Džob začnou tvůrci pracovat už letos na podzim. Stejně jako u dvou předchozích dílů si ve volném pokračování zahraje Jiří Mádl a Tomáš Vorel ml., objeví se také Jan Kraus či Jenovéfa Boková. Děj se bude točit opět okolo Petra a Michala, kteří se znají už od gymplu. „Jeden se již usadil, má dobře placenou práci a rodinu, druhý je samotář s nenaplněnými uměleckými ambicemi. Stále je ale spojuje jejich vášeň: graffiti,“ stojí v popisku produkční společnosti Bio Illusion, která o novince informovala i na svém Facebooku.

Zdroje: Mediář, ČSFD, Facebook

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.