Mira je podezřelá z vraždy. Dokáže očistit své jméno? Indická předělávka Dívky ve vlaku je ode dneška na Netflixu

Eva Lenská
Foto: Netflix/Pratik Karwade

Pokud jste četli román Dívka ve vlaku od Pauly Hawkins nebo viděli jeho americké zpracování z roku 2016, pravděpodobně budete zvědaví i na stejnojmennou indickou předělávku, která má na Netflixu premiéru 26. února.

Román Dívka ve vlaku, který vyšel v roce 2015, se stal krátce po vydání bestsellerem a tak není divu, že zlákal i filmové producenty. V roce 2016 byla natočena americká verze, v níž hlavní roli ztvárnila populární herečka Emily Blunt. O tři roky později začali s natáčením i Indové. Jejich předělávka si bohužel kvůli pandemii covid-19 musela na premiéru počkat, nicméně jsme se konečně dočkali! 

Můžeme se těšit na příběh rozvedené alkoholičky Miry Kapoor (Parineeti Chopra), která se při každodenním dojíždění vlakem zaměřuje na dokonalý život páru, který z dálky sleduje. Jednoho dne se stane svědkem něčeho neobvyklého, co ji naprosto šokuje.

Postupně se zaplete do vyšetřování smrti ženy, která zmizela a později byla objevena zavražděná. Jelikož se Mira nacházela v oblasti, kde došlo k vraždě, patří mezi podezřelé. Nezbývá jí nic jiného než najít pravdu a očistit své jméno.

V dalších rolích se představí například Aditi Rao Hydari, Avinash Tiwary, Tota Roy Chowdhury a Kirti Kulhari. Snímek režíroval indický režisér Ribhu Dasgupta (Bard of Blood).

Parineeti Chopra není jen herečka, ale i zpěvačka. Během rozhovoru pro Deccan Express uvedla, že se nebojí srovnání s Emily Blunt, ke kterému pravděpodobně dojde, protože už samotný trailer vzbudil u diváků velké očekávání a nadšenou odezvu. „Nebála jsem se výzvy a ztvárnila jsem Miru svým jedinečným způsobem, aniž bych byla ovlivněna hereckým výkonem Emily Blunt,“ přiznala.

S redaktory Sambad English hovořila o výhodách a radostech, které jí přináší zpěv. Toto nadání uplatnila i tentokrát, neboť pro film nazpívala skladbu s názvem Matlabi Yariyan. „Zpívám při každé příležitosti, která se mi naskytne. Takže, když jsem před rokem a půl slyšela tuto píseň v Londýně, promluvila jsem si s režisérem o tom, že kromě originálu použijeme také verzi, kterou pro film nazpívám já,“ prozradila herečka.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.