7 filmů, které jsou nově na Netflixu: Akční thriller s Clooneym nebo oscarový hit, který má na ČSFD 92 %

Eva Lenská
Foto: 20th Century Fox

Netflix se opět zahleděl do minulosti a vytasil se s několika staršími filmy, které přidal do své nabídky. Vybral různé žánry a mezi trháky mazaně nastrčil i pár průměrných kousků. Nejspíš jste už všechny viděli, ale někdy je čas na opakování. Věříme, že si z nabídky nějaký snímek vyberete, a zavzpomínáte si na jeho uvedení v kině či televizi.

Ďábel nosí Pradu (The Devil Wears Prada)

Andy Sachs je jednadvacetiletá absolventka vysoké školy, která se chce stát úspěšnou novinářkou. Bohužel nemůže najít žádnou vhodnou práci, proto se rozhodne, že se bude ucházet o volné místo druhé asistentky jisté Mirandy Priestly, která je chladná, mocná a tvrdá. Vydává módní časopis Runway a určuje módní trendy. Všichni se jí bojí a Andy brzy pozná, že dostala až do samého pekla. Brzy začne zanedbávat svého přítele a měnit se v Mirandinu otrokyni. Obětuje svůj čas i vzhled. Posléze se stane tou nejlepší asistentkou, která může jet s šéfkou do Paříže, ale stály všechny ty oběti za to?

Hodnocení na ČSFD: 69 %

ČTĚTE TAKÉ: HARRY S MEGHAN CHYSTAJÍ DALŠÍ FILM PRO NETFLIX. V MNOHA OHLEDECH PRÝ PŘIPOMÍNÁ JEJICH NELEHKÝ ŽIVOT

Foto: 20th Century Fox

Přelet nad kukaččím hnízdem (One Flew over the Cuckoo’s Nest)

Karbaník a rváč Randall Patrick McMurphy má soudem nařízenou léčbu. Hraje pomateného, aby se vyhnul vězení za sexuální zneužití a násilné přepadení. Jeho představa poklidného života ve cvokárně je od začátku konfrontovaná praktikami despotické vrchní sestry Mildred Ratched, která svému oddělení vládne pevnou rukou. Vadí mu pohled na ušlápnuté pacienty a brzy v nich probouzí poslední špetku hrdosti i radosti ze života. V boji s ráznou sestrou obrátí blázinec doslova vzhůru nohama. Jenže tato vzpoura nemá dlouhého trvání. Vrchní sestra má hodně přesvědčivé metody a Randall si brzy uvědomí, že na rozdíl od vězení může shnít v ústavu navždy. Je tedy čas na novou hru.

Hodnocení na ČSFD: 92 %

Foto: United Artists

Táta na plný úvazek (Jersey Girl)

Oliver má slibně nastartovanou kariéru v hudební agentuře. S manželkou čekají miminko. Narodí se holčička, ale matka při porodu zemře. Vdovec se snaží o dítě starat a zároveň plnit své povinnosti v práci. Nakonec urazí novináře a dostane padáka. Odstěhuje se k otci do New Jersey a seznámí se s Mayou, která pracuje ve videopůjčovně. Když dívka zjistí, že si vypůjčil pornofilm, chce si ho vybrat jako studijní objekt pro svou diplomovou práci. Posléze zjistí, že od smrti své milované ženy neměl sex, a nabídne mu nezávazný styk. Všechno se zdá být na dobré cestě. Malá Gertie si zvykla ve škole a Olliemu se daří v nové práci. Přesto chce svůj starý život. Neuvědomuje si, že nemá vyhráno a potřebuje novou lásku i důvěru své dcery.

Hodnocení na ČSFD: 63 %

Foto: Miramax films

Divočina (Wild)

Cheryl se už delší dobu cítí mizerně. Po smrti mámy a krachu manželství, si myslí, že přišla o všechno. Jednoho dne jí dojde, že nemá co ztratit, tudíž učiní nejimpulzivnější rozhodnutí svého života. S nulovými zkušenostmi s divokou přírodou a s extrémně těžkým batohem vyrazí úplně sama zdolat 1770 km dlouhou vysokohorskou trasu zvanou PCT – Pacifik Crest Trail. Doufá, že když tuto zkoušku zvládne a překoná všechny překážky, bude na konci cesty znovu stát pevně na vlastních nohách. Zatím ale netuší, co na ni na během tohoto dobrodružství čeká. Je dost nepřipravená a mnohokrát padne až na dno svých sil. Pozná odhodlání, vztek, beznaděj, vyčerpání, osamělost, ale na konci své pouti nalezne sílu, radost, odvahu i krásu.

Hodnocení na ČSFD: 72 %

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: ÚPLNĚ NOVÝ A ORIGINÁLNÍ POHLED NA POHÁDKY, SLIBUJE REŽISÉR NOVÉHO FANTASY NETFLIXU, KTERÉ MÁ BÝT BŘEZNOVÝM HITEM

Cheryl a rozbouřená řeka ve filmu Divočina
Foto: Fox Searchlight Pictures

Život mé sestry (The Pretty One)

Po autonehodě, kterou přežije pouze jedno ze dvou jednovaječných dvojčat, která se jmenovala Laurel a Audrey, se život nejisté a excentrické Laurel zcela změní. Ztratí paměť a ostatní lidé spolu s jejím vlastním otcem ji začnou považovat za její hezčí a sebevědomější sestru Audrey. Ráno v den svého pohřbu si po probuzení náhle vzpomene, kým ve skutečnosti je, nicméně se rozhodne, že bude se svým okolím dál hrát tuto absurdní hru na schovávanou a postupně odhalovat pravdu o sobě.

Hodnocení na ČSFD: 62 %

Foto: Provenance Pictures

Peacemaker (The Peacemaker)

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu zrovna explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tato dvojice spolu nudu v žádném případě nepozná. Společně pátrají po teroristech, kteří ukradli nukleární hlavice, a snaží se jim zabránit v útoku.

Hodnocení na ČSFD: 62 %

Foto: Dreamworks Pictures

Baba na zabití (Duplex)

Mladí manželé Alex a Nancy se nastěhují do majestátního a starobylého domu v domnění, že našli svůj vysněný domov. Splněný sen má však malý háček: první poschodí obývá za regulované nájemné na první pohled velmi milá stará dáma, paní Connellyová, která, jak je ujišťuje realitní agent, se netěší dobrému zdraví, tudíž dům bude novým majitelům brzy patřit celý. Jak ale vyjde najevo, opak je pravdou. Babice se rozhodně umřít nechystá a svou ďábelskou vitalitu využívá hlavně na vynalézání nových způsobů, jak manželům znepříjemnit život. Od televize puštěné na plné pecky, přes neustálé žádosti o pomoc až po pozorování jejich hrátek v posteli.

Hodnocení na ČSFD: 58 %

NAPSALI JSME TAKÉ: PRIMA SE VYTASILA S DALŠÍM PROPADÁKEM. NOVÝ SERIÁL S KLUSEM JE MOŽNÁ LEPŠÍ NEŽ ELIŠKA A DAMIÁN, ALE I TAK DOSTÁVÁ BÍDU

Foto: Miramax Films

Zdroj: CinemArt, ČSFD, Filmbox, TV Prima, Netflix, Česká televize

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.