Norská příšera se probouzí a ničí vše, co jí přijde do cesty. Na Netflix míří Trol

Foto: Netflix

Severská mytologie a její postavy zaujímají v moderní popkultuře zvláštní místo a jsou mezi fanoušky oblíbené. Od seriálu Vikingové po Thora nebo nejnovějšího Seveřana ožívají severské legendy v silných a inspirativních příbězích. A Trol (Troll) od Netflixu se je chystá následovat.

Film Trol sleduje probuzení prastaré bestie a také podivnou skupinku hrdinů se znalostmi lidové historie, kteří společně musejí zastavit smrtícího trola, který se pomalu přesouvá z odlehlých hor směrem k Oslu.

Folkový horor pochází od norského režiséra Roara Uthauga , který je známý svými dřívějšími projekty, jako je katastrofický film z roku 2015 Vlna nebo akčním thrillerem Tomb Raider z roku 2018 s Alicií Vikander jako Larou Croft v hlavní roli.

Trol je napsán norským scenáristou a dramatikem Espenem Aukanem, který dříve pracoval na televizních seriálech jako The Games a hororových filmech jako Vikingulven a Wettlaufer’s Widow. Producenty filmu jsou pak Espen Horn a Kristian Strand Sinkerud, kteří také produkovali dřívější film Netflix, Kadáver.

Podle nejnovějších oznámení Netflixu bude Trol online od 1. prosince 2022.

Foto: Jallo Faber / Netflix

První upoutávka

Netflix v červnu 2022 vydal upoutávku, v které můžeme vidět probuzení tajemné mytologické bestie. Tento hororový thriller bude podle všeho závodem s časem, kde se několik odvážlivců pokusí zastavit monstrum v hromadném ničení.

Trol, který je v krátkém teaseru vidět, vypadá jako obrovský kus skály maskovaný v horách norského venkova, dokud pod zataženou oblohou neožije. Je gigantický, celkem beztvarý, ale na každé ruce má čtyři obrovské prsty a dlouhý ocas. Zní to zlověstně, že? CO chce a proč se po tolika letech probral k životu, jsou přesně otázky, které vám budou zodpovězeny při zhlédnutím filmu.

Zdroje: Netflix, Collider, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.