Prodali ji do nevěstince a teď ji chce zachránit mladý farmář: Netflix přináší dojemný romantický western o naději a odpuštění

Eva Lenská
Foto: Universal Pictures

Netflix opět vsadil na romantiku natočenou podle knihy a přináší neobyčejný příběh o lásce, hříchu a odpuštění. Snímek Vykupující láska (Redeeming Love) líčí, jak naučit milovat někoho, kdo už všechno ztratil a zbylo mu jen tělo na prodej.

Za dob kalifornské zlaté horečky, někdy v roce 1850, se mladý farmář Michael (Tom Lewis) zamiluje do ženy, která se zatvrdila vůči okolnímu světu a nenávidí muže. Krásná Angel (Abigail Cowen) má do anděla daleko. Je totiž nevěstka. Kdysi se jmenovala Sarah, ale když jí zemřela matka, prodal ji její krutý otec do vykřičeného domu.

ČTĚTE TAKÉ: KOMUNISTICKÉ ZÁKAZY, MOČÍCÍ KRÁL A MANŽELSKÁ POMSTA: CO VŠECHNO JSTE MOŽNÁ NEVĚDĚLI O POHÁDCE PYŠNÁ PRINCEZNA

Michael by se rád oženil a jednoho dne mu osud napomůže. Zbitá Angel souhlasí, že si ho vezme a odejde s ním do jeho domu. Mladík o ni pečuje, překvapivě po ní nechce sex a učí ji pracovat na farmě. Jejich vztah není jednoduchý. Angel je zatížená svou minulostí a v důsledku toho musí překonat mnoho překážek. Dokáže se vůbec zamilovat a uvěřit, že je hodna lásky?

Romantický westernový příběh natočil režisér D.J. Caruso podle bestselleru Francine Rivers, jenž má na Databázi knih hodnocení 90 % a u nás vyšel pod názvem Vykoupená láska v roce 1999. Námět si autorka půjčila z Bible. Michael je vlastně novodobým prorokem Ozeášem, který si vzal za manželku cizoložnici Gomer.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: NOVÁ VÁNOČNÍ KLASIKA A SLADKÁ TEČKA NA ZÁVĚR ROKU. NOVÝ WONKA DOBYL KINA, NADCHL DIVÁKY A UBRÁNIL KULISY PŘED NENAŽRANÝM ŠTÁBEM

Foto: Universal Pictures

Film, jenž se natáčel v Kapském městě a jeho premiéra byla kvůli pandemii covid-19 o rok opožděná, má na ČSFD vcelku pěkné hodnocení 68 %. Po vánočním období jistě přijde milovníkům romantiky k chuti, protože se zaměřuje na odpuštění, Boží milosrdenství a naději. Na někoho může působit naivně, ale přináší také důležité poselství. Podle diváků se může pyšnit dobrým výběrem herců, výborným soundtrackem, prokreslenou psychologií postav a nádhernou kalifornskou přírodou.

Romantický snímek Vykupující láska bude na Netflixu dostupný 1. ledna.

Zdroj: Databáze knih, ČSFD, Collider

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.