Nové kriminální drama od Netflixu je pro Chrise Evanse noční můrou. Přes devět let nezažil tak špatné hodnocení

Michaela Pašková
Foto: Brian Douglas/Netflix © 2023

Na Netflix minulý týden vtrhlo kriminální drama Obchodníci s bolestí (Pain Hustlers), které velmi rychle obsadilo první příčku sledovanosti v TOP 10 aktuálně nejsledovanějších filmů na platformě. Vypadá to však, že herec Chris Evans nebude na snímek vzpomínat zrovna v dobrém.

Kriminální drama Obchodníci s bolestí, za jehož vznikem stojí známý režisér David Yates, je dalším velkorozpočtovým filmem s Chrisem Evansem v hlavní roli. Přestože snímek aktuálně boduje na Netflixu ve sledovanosti, kritici z něj nadšení vskutku nejsou. Dle Rotten Tomatoes je novinka nejhorším hercovým filmem za posledních zhruba devět let, čímž byla zahájena jeho současná série špatných filmů.

Chris Evans si vysloužil značné uznání, díky čemuž patřil v roce 2010 mezi nejvýdělečnější herce. Mimo Marvel kritiky například uchvátily jeho filmy Ledová archa a Na nože. Nicméně poslední projekty ačkového herce, který se jako Kapitán Amerika objevil v 11 filmech, vykazují nyní špatné výsledky a jejich konec je v nedohlednu.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Filmy, které v listopadu dorazí na Netflix: Napínavé krimi, korejská akční řežba i thriller, od kterého se nečeká, že mu někdo uvěří

Pokud ze všeho vynecháme Marvel, můžeme u Evansových filmů vídat převážně špatné hodnocení. Jeho nejnovější snímek Obchodníci s bolestí byl přísnými kritiky naprosto odmítnut. Na Rotten Tomatoes si kriminální drama z jejich strany vysloužilo ubohých 23 %.

Můžeme říci, že novinka je v pořadí třetím špatným filmem s Chrisem Evansem v hlavní roli. Smutné je, že tolik kritiky nenáviděných filmů herec neměl od roku 2010, kdy zaznamenal úspěch s akční romantikou Scott Pilgrim proti zbytku světa, která ukončila jeho předešlou sérii špatných filmů.

Prvním filmem ze současné špatné série je snímek The Gray Man z loňského roku, kterému kritici udělili 45 %, a druhým letošní Ghosted s pouhými 26 %. Zajímavostí je, že všechny tři filmy jsou velkorozpočtové a vznikaly pro streamovací služby. Kritici snímkům vytýkají neuspokojivé scénáře, přehnané sekvence a obtížnou sledovatelnost. Nicméně Evans za neúspěch filmů i špatné hodnocení ze strany kritiků nemůže, protože jeho herecké výkony jsou zdrojem chvály každého z nich.

PSALI JSME TAKÉ: Nejdražší film Netflixu byl sestříhán na mobilu. Do Prahy se jeho tvůrci jen tak nevrátí: 6 zajímavostí o filmu The Gray Man

Chris Evans a Emily Blunt ve filmu Obchodníci s bolestí.
Foto: Brian Douglas/Netflix © 2023

Mohli byste nabýt dojmu, že je Chris Evans bez Marvelu zcela ztracen, ale nesmíte zapomenout na mysteriózní krimi Na nože, které kritici ocenili neuvěřitelnými 97 %, a poté Rakeťák se 74 %. Čím se tyto snímky od výše zmíněných liší? Byly natočeny pro velká plátna, což znamená, že směřovaly výhradně do kin.

V letošním roce ještě herce uvidíme po boku Dwayna Johnsona v novince Red One. Opět se jedná o velkorozpočtový snímek natočený pro VOD, konkrétně Prime Video. Je tak otázkou, zda se filmu podaří ukončit Evansovu špatnou sérii.


Zdroje: Rotten Tomatoes, Screen Rant

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.