Na Netflix míří další klenot. Dojemný film, který chápe složitost a proměnlivost smrti, stojí v prvních recenzích

Eva Lenská
Foto: Sam Levy/Tango Entertainment

Netflix nedávno oznámil, že získal práva na snímek His Three Daughters (Jeho tři dcery), který měl 9. září premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. Příběh o otci a třech sestrách obdržel převážně pozitivní recenze, takže se můžeme těšit na skutečně pozoruhodné drama a kvalitní herecké výkony.

Netflix evidentně rád nakupuje festivalové filmy, ač to není zrovna levná záležitost. Film His Three Daughters ho ostatně vyšel na 7 milionů dolarů. Kromě něj koupil práva také na akční komedii Hit Man s Glenem Powellem a Adriou Arjonou nebo na mysteriózní krimi Woman of the Hour s Annou Kendrick. I tyto snímky byly promítány na filmovém festivalu v Torontu. Dohromady Netflix stály více než 30 milionů dolarů.

My se však zaměříme na drama His Three Daughters, které podle svého vlastního scénáře natočil režisér Azazel Jacobs. Hlavní role ztvárnily Natasha Lyonne, sestra dvojčat Olsenových Elizabeth Olsen, Carrie Coon a Jay O. Sanders.

ČTĚTE TAKÉ: Uprostřed ničeho: Nový thriller Netflixu oslovil hlavně ženy. Muži se nevydrželi dívat na porod ani kontroverzní scénu s placentou

Jaký příběh můžeme očekávat? Jde o takový podmanivý a komorní rodinný portrét. Když se zdravotní stav jejich otce zhorší, tři sobě navzájem odcizené sestry se sejdou, aby se pokusily naplánovat nevyhnutelné. Nejstarší Katie je poněkud vznětlivá. Mluví rychle a stresuje se všemi praktickými detaily. Prostřední Rachel je připravena vypadnout, neboť se rok starala o muže. A nejmladší Christina má neustále slzy na krajíčku a ze všech sil se snaží nešikovně udržet klid, zatímco všechny trčí v otcově malém bytě.

Snímek se dočkal příznivých recenzí. Gregory Ellwood z The Playlist o něm ve své recenzi uvedl: „Jacobs a kameraman Sam Levy vytvořili drama, které se téměř celé odehrává v jednom uzavřeném prostoru, a nějakým způsobem se vyhnuli obávané klaustrofobické atmosféře, která v člověku vyvolává pocit, že sleduje zfilmovanou divadelní hru.“

Na Rotten Tomatoes si film His Three Daughters vysloužil hodnocení 100 %. „Velký úspěch, dojemný film, který chápe složitost a proměnlivost smrti,“ prohlásil jeden z recenzentů. Další recenzentka drama ocenila slovy: „Scenárista a režisér Azazel Jacobs postupně rozvíjí příběh jedné rodiny a s neobyčejnou láskou objevuje absurdní humor na smrtelné posteli a význam vzpomínek i zármutku.“ Z toho je vidět, že i smutná témata nemusí postrádat humor a vtip. Kapesníčky ale asi potřebovat budete.

Snímek je dlouhý 101 minut a o jeho premiéře na Netflixu vás určitě budeme včas informovat.

Zdroj: Deadline, What’s on netflix, The Playlist, Rotten Romatoes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.