7 českých komedií na Netflixu, které polechtají vaše bránice: Od totálně ujeté párty až po chlapa v lodičkách

Eva Lenská
Foto: CinemArt

Češi sice tuzemské filmy neustále kritizují, ale stejně se na ně dívají. Většina českých komedií tak velmi často kraluje TOP 10 nejsledovanějších filmů na Netflixu, a to včetně propadáků. Vybrali jsme proto sedm tuzemských komedií, které ale mají na ČSFD poměrně slušné hodnocení a patří k těm lepším. Věřte, že vás spolehlivě rozesmějí.

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

Čtyři kamarádi zjistí, že jejich životy nevypadají tak, jak si je kdysi představovali. Vymyslí proto řešení, jak bojovat proti ztrátě snů a ideálů. Kdo splní úkol, jenž si určí, dokáže, že je opravdový chlap. A kdo ne, ten je prostě zbabělec! Prvok má ženu, tři dcery, jimž láskyplně říká harpyje. Brzy se má také dočkat čtvrtého potomka. Jak ale tak velkou rodinu uživit, když je zrovna bez práce?

Šampón je pro změnu známý režisér seriálů a reklam, na kterého se ženy lepí jako vosy na med. Závazky mu však nic neříkají. Karel je v podstatě milionář, nicméně je mu to prd platné, protože neumí projevit city a přesvědčit manželku, že ji má rád. Tečka se vrátil z mise v Afghánistánu, a ačkoli by ho jeho matka ráda viděla zadaného, s ženami to prostě neumí.

Hodnocení na ČSFD: 68 %

ČTĚTE TAKÉ: Jeden nejzábavnějších filmů o upírech: Temná satira v Benátkách nadchla filmové kritiky a už je k vidění i na Netflixu

Hádkovi

Když se sejde rodina, je to fajn. Pokud se ale zrovna nemusíte ani s bratrem, ani se sestrou, ani s jejich rodinami, je to setkání plné přetvářky a společenských frází, které se dřív nebo později ukáží jako lživé. A co teprve, když se sejdete při té nejsmutnější události, která potká každou rodinu? Dědeček je na smrtelné posteli a příbuzní se sešli za účelem prozkoumání jeho bytu, aby zjistili, kolik to každému z nich vynese, až jeho srdce dotluče.

Jenže děda má ještě poslední přání. Chce jet s rodinou k moři, protože ho ještě nikdy neviděl. Co když nakonec umře v cizině? Co když ho nikdo nepojistí? Co když je jedna sestra biomatka a manželky si závidí? Co když se celé roky navzájem všichni pomlouvají a zároveň to o sobě ví? A co když se vlastně milují, protože jsou rodina?

Hodnocení na ČSFD: 56 %

Teorie tygra

Veterinář Jan už má všeho plné zuby. Poslední kapkou je smrt tchána, jenž už toho měl taky všeho dost. Babička totiž rozhodovala nejen o jeho životě, ale i o tom, jak a kde bude pohřbený. Janovi začíná být jasné, že je na tom úplně stejně blbě jako on. Jeho žena Olga je pěkná semetrika, jež razí stejnou teorii malého dvorku a dlouhého biče. Soudí, že za štěstí svého muže je zodpovědná jedině ona.

Takhle Jan skončit nechce. Naštěstí ho napadne způsob, jak se osvobodit a získat zpět vládu nad svým životem. Tato revolta je však dost netradiční. Už proto, že prvotní inspirací mu byl jeden z jeho pacientů, papoušek s podezřením na Alzheimera. Díky němu se vydává na cestu za naplněním svých snů. A jelikož tato cesta nemůže být snadná, stává se její součástí stádo koz a krav, blázinec, plavba na voru a život na lodi. Janova cesta za svobodou nakonec příznivě ovlivní i osudy jeho dětí a jejich partnerů.

Hodnocení na ČSFD: 74 %

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Krev mé krve: Cizinka bude mít další seriál. V připravovaném prequelu se vrátíme do roku 1715

Mimořádná událost

Malebnou českou krajinou projíždí vláček motoráček. Cestující sedí, povídají si a těší se až dojedou do cíle. Vlak se ale náhle porouchá a strojvůdce Miloš musí vystoupit, aby poruchu napravil. Jenže pak se stane něco, co žádný z cestujících nečekal.

Vlak se samovolně rozjede a navíc špatným směrem. Vyděšený strojvůdce za ním kluše a lidé uvnitř si uvědomují, že se děje něco neuvěřitelného. Hlasitě protestují, nadávají, podléhají záchvatům paniky a zoufale křičí z oken. Proč k této nehodě vlastně došlo? Nebo to nebyla nehoda, ale únos, pomsta nebo naprosté selhání systému? Za pomoci brutálních prostředků a myslivcovy pušky nakonec otevřou dveře kabin strojvůdce, ale dosáhnou pouze potvrzení svých nejhorších domněnek. Motoráček bohužel nikdo neřídí…

Hodnocení na ČSFD: 64 %

Párty Hárder: Summer Massacre

Jde o úspěšnější pokračování komedie Párty Hárd, kterou najdete také na Netflixu. Po úspěšném složení maturity se na Poulíčka vykašlou jeho dva kamarádi kvůli přípravě na vysokou, takže jeho plány na bujaré prázdninové mejdany padnou. Tomáš a Miki jsou na tom o něco lépe. Mají v plánu se dostat na letní festival Summer Massacre na Máchově jezeře, jenž je proslulý muzikou, mejdany a nevázaným sexem. Slibují si od toho životní zážitek a prázdninovou soulož.

Když ale přijedou. na místo, nadšením nehýří. Ubytují je ve špinavém kempu, kde jsou místo očekávaných zástupů dívek pouze zpustlíci mužského pohlaví. Jejich pokusy v takovém prostředí navázat vztah jsou zoufalé a nad vodou je drží jen myšlenka na blížící se festival.

Hodnocení na ČSFD: 69 %

NAPSALI JSME TAKÉ: Erotika a scény plné vášně: 5 seriálů plných sexu, kterými vás Netflix pobaví i nažhaví

Deníček moderního fotra

Nataša a Dominik se neplánovaně stanou rodiči. Ačkoli mají oba své sny, Nataše se coby úspěšné designérce hraček daří v práci mnohem lépe než jejímu partnerovi. Proto se dohodnou, že ona finančně zabezpečí rodinu a on půjde na rodičovskou dovolenou. Dominik si naivně myslí, že mu péče o synka Čeňka nezabrání v tom, aby konečně napsal knihu, leč chyba lávky! Péče o nevyzpytatelného prcka je kolikrát šílenější než chůze po minovém poli. Nicméně to přináší i šanci zjistit, kolik podob má láska.

Hodnocení na ČSFD: 59 %

Po čem muži touží

Šéfredaktor časopisu Playboy Karel Král je charismatický šovinista, který si na přízeň dam nemůže stěžovat. Jednoho dne se však proti němu všechno spikne. Dostane výpověď, naštve ho bývalá manželka a drzá cizí ženská mu dokonce nabourá auto. Tak se se svým nejlepším kamarádem Čestmírem opije do němoty a vysloví přání, že by byl raději ženou, protože ty mají podle všeho mnohem jednodušší život. Ráno se s hrůzou probudí v těle opačného pohlaví. Nezbyde mu nic jiného, než se vyrovnat s novým vzhledem a hlavně se naučit fungovat jako žena.

Hodnocení na ČSFD: 62 %

Zdroj: ČSFD, CinemArt, Bontonfilm

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.