Krev mé krve: Cizinka bude mít další seriál. V připravovaném prequelu se vrátíme do roku 1715

Eva Lenská
Foto: Starz/Sony Pictures Home Entertainment

Fanoušci seriálu Cizinka (Outlander) se již určitě nemohou dočkat vysílání 2. části 7. řady, nicméně my tu dnes máme novinky z trochu jiného soudku. Zaměříme se na plány Diany Gabaldon a také na slíbený prequel Blood of My Blood (Krev mé krve). Autorka totiž během Mezinárodního knižního festivalu v Edinburghu prozradila nějaké podrobnosti.

Diana Gabaldon potvrdila, že kromě psaní očekávané desáté a zároveň poslední knihy série Cizinka pracuje také na několika dalších příbězích spojených s Jamiem a Claire, včetně již zmíněného prequelu, který bude natočen coby desetidílný seriál.

Stanice Starz sice uvedla, že s prequelem Krev mé krve můžeme počítat, ovšem odmítla sdělit, zda půjde o uzavřený seriál, nebo se diváci dočkají více řad jako u Cizinky. V každém případě je jisté, že o romantiku a intriky nebude nouze.

ČTĚTE TAKÉ: Místa, kde se natáčela Cizinka: Paříž v centru Prahy nebo Fraser’s Ridge, který těžko najdete v Severní Karolíně

Proč se seriál bude jmenovat zrovna Krev mé krve? Protože je to fráze, kterou fanoušci Cizinky dobře znají. Je totiž součástí slibu, který si Jamie a Claire vyměnili v den svatby. „Jsi krev mé krve a kost mé kosti. Dávám ti své tělo, abychom oba byli jedno. Dávám ti svou duši, dokud náš život neskončí.“

Prequel se zaměří na osudy Jamieho rodičů Briana a Ellen, tudíž se vrátíme zpátky v čase zhruba do doby, kdy jim bylo kolem 25 let. Jejich příběh se bude odehrávat téměř tři desetiletí před událostmi z hlavní série, takže se s velkou pravděpodobností nesetkáme s žádnými herci z Cizinky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nejlepší válečný seriál všech dob míří na Netflix: 10 zajímavostí o hitu, který trumfl i vojína Ryana a na ČSFD má 94 %

Foto: Starz/Sony Pictures Home Entertainment

Mezi postavy, které by se mohly v prequelu objevit v mladší verzi, patří Dougal MacKenzie a Colum MacKenzie, Jamieho strýcové, stejně jako Jocasta MacKenzie, jeho teta. Je docela možné, že se ukáže i mladší Murtagh Fitzgibbons Fraser, neboť byl zamilovaný do Jamieho matky Ellen.

V rozhovoru pro Esquire Sam Heughan uvedl, že i když se v prequelu neobjeví, existuje šance, že by se tam mohlo objevit jeho mladší já, samozřejmě zahrané jiným hercem. Nicmémě, pokud se příběh začne odehrávat v roce 1715, tedy šest let před Jamieho narozením, nedočkáme se mladšího Jamieho hned. Brianovi a Ellen se navíc před ním narodily ještě další dvě děti.

Kdy se prequelu Krev mé krve dočkáme? To zatím bohužel nevíme. Tvůrci se již nyní chtěli zaměřit na předprodukci, jenže vše zhatila stávka scenáristů, ke které se později přidali i herci.

Zdroj: Insider, Collider, Esquire

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.