Praha, jak ji neznáte. Netflix uvede dokument, který se podle diváků kvalitou rovná National Geographic

Eva Lenská
Foto: Aerofilms

Pokud jste viděli dokumentární film Planeta Česko, bude se vám zamlouvat i Planeta Praha z roku 2022. Naše hlavní město díky němu uvidíte z úplně jiného pohledu a budete až žasnout, kolik krás a dosud téměř neviditelných obyvatel se v něm skrývá. Plusem je i skvělé hodnocení diváků a samé kladné recenze.

Kolik „obyvatel“ žije v Praze? Tvůrci oceňovaného dokumentu Planeta Česko tentokrát vyrazili do betonové džungle našeho hlavního města. Kupodivu tu vedle náš lidí žijí i naprosto nečekaní zvířecí sousedé, kteří denně zažívají různá dobrodružství. Jen díky nejmodernějším technologiím můžeme jejich život a zážitky prozkoumat zcela zblízka. 

ČTĚTE TAKÉ: Dobrodružné drama podle povídky Roalda Dahla s Benedictem Cumberbatchem zamíří z Benátek rovnou na Netflix

Tušili jste, že v Praze žijí majestátní mufloni? Co dělá taková slípka zelenonohá, když jí nutrie brání ve hnízdění? Jakou zimní skrýš si na Petříně našel roztomilý plch? A co fešák roháč, najde si svou drahou polovičku v nočním reji zahradní restaurace? Vydejte se i s celou rodinou na dechberoucí výpravu za velkou partou zvířecích hrdinů, kteří tak trochu tajně přebývají v naší metropoli.

Dokumentární snímek Planeta Praha mají na svědomí režisér Jan Hošek a kameraman Jiří Petr. Do rolí vypravěčů se pasovali Jiří Macháček a Richard Stanke. Na ČSFD si tento skvělý dokument o hlavním městě a přírodě vysloužil ještě o fous lepší hodnocení než Planeta Česko, tedy rovných 79 %.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Životopisný snímek Bradleyho Coopera je novým adeptem na Oscara. V Benátkách sklidil desetiminutový potlesk ve stoje

„Dokument je srovnatelný s top produkcí BBC nebo National Geographic. Z některých záběrů mi spadla čelist a přemýšlel jsem, jak to natočili,“ uvedl jeden z recenzentů na ČSFD. Další napsal: „Kvalitní film pro celou rodinu, v kterém je i pár velmi vydařených fórů, protože zvířata jsou vlastně dost vtipná sama o sobě a Macháček je v tom ještě podporuje.“

Jelikož skončily prázdniny a děti opět zasedly do školních lavic, bude fajn jim prostřednictvím dokumentu dopřát trochu netradiční lekci z přírodopisu. Nudné vyprávění to zaručeně nebude a rodilí Pražáci možná to svoje město ani nepoznají.

Na výpravu za krásami Prahy a tajemnými dobrodružstvími zvířat vás dokument Planeta Praha zavede už 20. září na Netflixu.

Zdroj: ČSFD, aerofilms

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.