Dobrodružné drama podle povídky Roalda Dahla s Benedictem Cumberbatchem zamíří z Benátek rovnou na Netflix

Eva Lenská
Foto: Netflix

Kdo má rád unikátní povídky britského romanopisce Roalda Dahla, přijde si tentokrát na své a ani nemusí jezdit na filmový festival v Benátkách. Krátkometrážní povídkový snímek Podivuhodný příběh Henryho Sugara (The Wonderful Story of Henry Sugar) uvede totiž i Netflix. Hlavními hvězdami budou Benedict Cumberbatch a Ralph Fiennes.

Kdybychom počítali s tím, že se americký režisér a scenárista Wes Anderson bude držet Dahlovy předlohy, dočkali bychom se příběhu o Henrym Sugarovi (Benedict Cumberbatch), který miluje hazard. Henry se jednou ve zprávě jednoho lékaře dočte o Indovi, jenž našel způsob, jak vidět bez použití očí.

Samozřejmě si uvědomí, že kdyby se mu podařilo využít stejné schopnosti, mohl by z toho mít velký prospěch. Následující tři roky se ponoří do studia meditace a nakonec získá schopnost vidět skrze karty a nahlížet do budoucnosti. Jenže poté, co se v kasinu podrobí řádné zkoušce, zjistí, že ho jeho nové schopnosti připravily o zábavu z hazardních her.

ČTĚTE TAKÉ: V letadle se do sebe zakoukali, ale pak je osud rozdělil. Na Netflix míří nový film, který potěší všechny romantiky

Foto: Netflix

Díky zvratu událostí se gamblerovo srdce rozšíří a on se rozhodne využít své neobvyklé schopnosti k něčemu dobrému. Kupodivu ho napadne, že založí sirotčinec. Když však zjistí, že na tento projekt bude potřebovat velkou sumu peněz, dostane se do křížku s lasvegaskou mafií a brzy bude muset prchat před svými pronásledovateli.

Wes Anderson však hodlá být originální a podle všeho by měl v povídkovém filmu kromě titulního příběhu odvyprávět hned několik dalších, které si poupraví po svém. Těžko však říct, co všechno se do necelých 40 minut vleze. Každopádně nás čeká hvězdné obsazení. Kromě Benedicta Cumberbatche uvidíme také Ralpha Fiennese, Bena Kingsleyho, Deva Patela a Ruperta Frienda.

Jak už jsme řekli, snímek měl už k vidění na filmovém festivalu v Benátkách, kde sklidil 4minutové ovace ve stoje, ovšem už 27. září zamíří na Netflix.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vtipná dobová komedie Netflixu vás naučí umění svádění a milování

Zdroj: Collider, what’s on netflix, ČSFD, Variety

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.