Nový trailer k filmu Blondýnka odhaluje útržky z nelehkého a komplikovaného života Marilyn Monroe

Foto: Netflix

Marilyn Monroe existuje pouze na filmovém plátně. Trailer k životopisnému filmu Blondýnka (Blonde) je tady! Za necelé dvě minuty vás Ana de Armas donutí zpochybnit vše, co si myslíte, že víte o hollywoodské legendě.

Na veřejnosti je oslnivě sebevědomá, chodí po červeném koberci jako někdo, komu leží u nohou celý svět. Ale když se kamery vypnou, je to prostě Norma Jeane, mladá žena hladovějící po lásce, štěstí a obdivu.

Ve skutečnosti nic ve fiktivním převyprávěném příběhu, jež je adaptací stejnojmenného románu Joyce Carol Oates z roku 2000, není přesně takové, jak se zdá. „Je hluboce traumatizovaná a toto trauma vyžaduje rozkol mezi veřejným já a soukromým já, což je příběh každého,“ říká režisér Andrew Dominik. „Film se hodně zabývá vztahem k ní samé a k té druhé osobě, Marilyn, což je jak její brnění, tak věc, u které hrozí, že ji pohltí.“

Foto: Netflix

Přesto, že jde o životopisný film, neočekávejte hodinu dějepisu. Blonde představuje život Marilyn Monroe – její intimní a osobní zkušenosti způsobem, který zpochybňuje mýty, jež ji dlouho obklopovaly.

Trailer poskytuje srdcervoucí pohled na rostoucí frustraci Normy Jeane z její jevištní osobnosti. „Hrála jsem Marilyn Monroe, Marilyn Monroe, Marilyn Monroe, Marilyn Monroe. Nemohu čelit tomu, že budu dělat další scénu s Marilyn Monroe,“ říká jednomu ze svých nápadníků (Bobby Cannavale).

Stejně jako v románu Joyce Carol Oates jsou muži, kteří poznamenali její život, známí pouze pod přezdívkami, jako bývalý atlet (Cannavale) a dramatik (Adrien Brody). Dále si ve filmu zahráli Xavier Samuel, Julianne Nicholson, Lily Fisher, Evan Williams, Toby Huss, David Warshofsky, Caspar Phillipson, Dan Butler, Sara Paxton a Rebecca Wisocky.

Blonde zasáhne Netflix už 28. září.

Zdroje: Trailer, Netflix Tudum, Netflix Queue

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.