Vtipná dobová komedie Netflixu vás naučí umění svádění a milování

Eva Lenská
Foto: Netflix

Kdybyste náhodou chtěli ovládat umění svádět, což se může kdykoli hodit, mrkněte se na dánskou romantickou komedii Ehrengard: Umění svádět (Ehrengard: The Art of Seduction), kterou vám již brzy naservíruje Netflix. Rozhodně se nebudete nudit a navíc s hrdiny prožijete nejen sílu přitažlivosti, ale také pořádný skandál.

V pohádkovém království Babenhausen je samozvaný odborník na lásku pan Cazotte (Mikkel Boe Følsgaard) najat intrikánskou velkovévodkyní (Sidse Babett Knudsen), aby jí pomohl zajistit dědice. Zatímco se hledá vhodná budoucí princezna, učí pan Cazotte plachého a introvertního korunního prince Lothara (Emil Aron Dorph) umění svádění a milování. Využívá všech způsobů, včetně necudných obrázků.

ČTĚTE TAKÉ: Nejkontroverznější scény seriálu Koruna o britské královské rodině se dočkáme ještě letos. Netflix za ni schytal vlnu kritiky

Tento plán se však brzy zvrtne, když je dědic počat mimo manželství a královská rodina musí hledat útočiště na hradě Rosenbad. Tam se Cazotte se zamiluje do krásné a svéhlavé Ehrengard (Alice Esther Bier Zandén) a postupně zjišťuje, že ve skutečnosti není vůbec žádným odborníkem na lásku.

Snímek plný vtipu, ironie a absurdních dobrodružství režíroval dánský režisér Bille August. Scénář vychází z povídky Ehrengard, kterou napsala Karen Blixen, známá díky Vzpomínkám na Afriku. V češtině se povídka jmenuje Ehrengarda a vyšla ve sbírce Zimní pohádky / Anekdoty osudu v roce 1986.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vraždila Popelka, nebo krásný princ? Netflix uvede kriminální fantasy pohádku, kde se role detektiva ujme Červená karkulka

Obzvlášť zajímavé je, že kostýmy pro film navrhla dánská královna Margrethe II., která se mimo jiné věnuje i malbě, církevním textiliím, akvarelům, grafice, knižním ilustracím, scénografii a výšivkám. Je čestnou členkou Asociace dánských scénografů a velkou obdivovatelkou spisovatelského umu Karen Blixen.

Dobová romantická komedie Ehrengard: Umění svádět bude mít na Netflixu premiéru 14. září. I s českými titulky.

Zdroj: The Euro TV place, about netflix, yahoo!, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.