10 filmových trháků, které jsou nově na Netflixu: Od válečného dramatu až po nejoblíbenější film na ČSFD

Foto: Jaroslaw Sosinski/Akson Studio

Netflix do své nabídky neustále přidává nové i starší filmové kousky. Díky tomuto obměňování obsahu má proto stále co nabídnout. V poslední době se na stremovací platformě objevila řada skvělých celosvětově oblíbených hitů s vynikajícím hodnocením. Tady je 10 nejlepších.

Filip

Filip se živí jako číšník luxusního hotelu v nacistickém Frankfurtu. Vydává se za Francouze a téměř nikdo netuší, že má židovský původ a pochází z Varšavy. Ani německé paničky, kterým nahrazuje jejich manžely. Filip nahlíží na mnohokrát zpracované téma osudů Židů během války z nové a nečekané perspektivy.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Na západní frontě klid: Německá verze klasického románu z první světové války dokazuje, že válka je skutečně peklo

Rocketman

Než se stal Eltonem Johnem, jmenoval se Reginald a byl to malý brýlatý oplácaný kluk, který si příliš nerozuměl s rodiči, zato s klavírem mu to šlo náramně. Zpočátku jen dělal křoví úspěšnějším muzikantům. Pak ale potkal spřízněnou duši, textaře Bernieho Taupina. Od tohoto setkání vedla strmá a rychlá cesta na vrchol, která se jen těžko dala zvládnout bez chlastu a drog.

Babel

V dramatu Babel se zajímavě, ale náhodně proplete několik zdánlivě nesouvisejících lidských osudů. Dvojice Američanů, Richard a Susan, je na zájezdě v Maroku. Kvůli Susanině zdraví však musí svůj pobyt zde narychlo prodloužit. Chůva Amelia se bojí, že nestihne svatbu příbuzných v Mexiku. Spolu se synovcem se rozhodne, že tam tajně odjede i s opatrovanými dětmi. V Japonsku řeší mladá hluchoněmá dívka své psychické problémy. Ty jsou způsobené jednak sebevraždou matky, jednak neschopností komunikace s otcem. Synové marockého pastýře dostali kvůli hlídání ovcí od otce loveckou pušku. Samozřejmě ji chtějí vyzkoušet. Kulka letí dál, než mysleli.

TAKÉ ČTĚTE: Brad Pitt se chystá na postapokalyptické dobrodružství ve stylu Šíleného Maxe. Film Netflixu slibuje napětí i akci

Spider-Man: Bez domova

Vůbec poprvé ve filmové historii je odhalena totožnost Spider-Mana a náš dobrý soused již nedokáže oddělit svou zodpovědnost superhrdiny od běžného života, čímž se jeho nebližší ocitnou ve velkém nebezpečí. Spider-Man požádá Doctora Strange, aby mu pomohl jeho tajemství obnovit. Kouzlo však způsobí v realitě obrovskou trhlinu, jíž do světa proniknou ti nejmocnější zloduši, kteří kdy bojovali se Spider-Manem v paralelním světě. Peter tak musí překonat svou doposud největší výzvu, která navždy změní nejen jeho budoucnost, ale i budoucnost paralelních světů.

Upgrade

Grey Trace je pověstný tím, že jako jeden z posledních lidí dává před technologiemi přednost vlastním rukám. Ošklivá nehoda a přepadení však tenhle přístup rázně změní. Greyovy vyhlídky na invalidním vozíku jsou dosti temné, dokud mu kamarád vědec nenabídne technologické vylepšení. S čipem v míše dokáže nejen znovu chodit a pohybovat rukama, ale získává i další, dosud netušené možnosti. Experimentální zařízení zvané STEM dokáže například i vystopovat pachatele onoho nočního přepadení a také Greyovi pomoci si to s gaunery vyřídit.

TAKÉ JSME PSALI: Netflix míří na Oscara. Bradley Cooper je ve filmu podle skutečného příběhu k nepoznání

8MM

Soukromý detektiv Tom Welles vede s manželkou a novorozenou dcerou poklidný život v pensylvánském Harrisburgu. Když je však pověřen úkolem, který se týká malého, neškodně vyhlížejícího 8mm filmu, zabředne do nejtemnějších zákoutí lidské společnosti. Neúnavné pátrání po osudu nezvěstné dívky z filmu, která zcela pohltí jeho mysl, jej zavádí přes chodníky slávy v Hollywoodu až do newyorské čtvrti Meatpacking district. Poté, co si uvědomí, jak smrtící může být jeden osmimilimetrový film, opustí rodinu i dosavadní život.

Druhá nebo první

Luke a Jackie se rozvedli jako rozumní lidé. Přesto jejich dvě děti jen těžko snášejí otcovu novou přítelkyni Isabel. Je mladá, je atraktivní, má zajímavé povolání módní fotografky, ale přes veškerou upřímně míněnou snahu zůstává v jejich očích především zlou macechou, která rozbila manželství rodičů. Po krůčcích si ale Isabel dokáže získat jejich důvěru a úctu. Když ji pak Luke požádá o ruku, korunuje už tak komplikovanou situaci Jackie s odhalením svého tajemství. Má nevyléčitelnou rakovinu. Ženy k sobě hledají cestu a Jackie pomáhá Isabel zaujmout místo milující a milované matky jejích dvou dětí.

ČTĚTE TAKÉ: Julia Roberts a Ethan Hawke budou v novém psychologickém thrilleru čelit nevídané apokalypse

Na Hromnice o den více

Moderátora počasí Phila Connorse zastihne cestou do městečka Punxsutawney, kam jede natočit reportáž o každoročních oslavách Hromnic, ohromná sněhová kalamita. Od té chvíle se ocitne lapen v časové smyčce, která ho nutí neustále se probouzet do stejného dne. Každý den naráží na ty samé lidi, kteří si však neuvědomují, že se Hromnice dokolečka opakují. To mu dává jistou výhodu.

PSALI JSME TAKÉ: Na Hromnice o den více je nově na Netflixu. Kultovní komedie z devadesátek slaví už 30 let

Kung-fu mela

Předrevoluční Čínu ovládá chaos. Uprostřed zmatku se odehrává příběh zlodějíčka Singa, který se zoufale snaží stát členem rafinovaného a nemilosrdného gangu Sekerníků, pod jehož zločinnou nadvládou se ocitla celá Šanghaj. Když ho osud zavede do přelidněné čtvrti Vepřín, pokusí se pomocí vydírání vylákat peníze z jednoho ze zdejších obyvatel, avšak sousedi jeho oběti jsou někým jiným, než se na první pohled zdálo. Svými komickými zastrašovacími pokusy přivede Sing do této hry neúmyslně i samotný gang Sekerníků, čímž spustí lavinu událostí, vedoucích ke střetu dvou zcela odlišných světů. Během souboje obyvatelů Vepřína s gangem se na scéně objeví několik legendárních mistrů kung-fu. Sing přes všechny své zoufalé pokusy postrádá duši zabijáka a musí se smířit se svou vlastní smrtelností, aby odhalil opravdovou podstatu mistrovství bojových uměních.

Forrest Gump

Forrest Gump je prostý muž s nízkým IQ, ale dobrými úmysly. Dětství prožívá se svou nejlepší a jedinou kamarádkou Jenny. Jeho máma ho nechává ho, aby si zvolil svůj osud. Forrest se připojí k armádě ve Vietnamu, najde si nové přátele, vyhraje medaile, vytvoří slavnou flotilu lovící krevety, inspiruje lidi k běhání, rozpoutá ping-pongové šílenství, vytvoří smajlíka, píše samolepky a písničky, daruje lidem a několikrát se setkává s prezidentem. Pro Forresta je však tohle všechno irelevantní. Je schopen myslet jen na svou dětskou lásku Jenny.

Mimochodem, Forrest Gump je 2. nejlepším a 1. nejoblíbenějším filmem na ČSFD.

Zdroje: CinemArt, Falcon, ČSFD, HBO, IMDB

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.