Julia Roberts a Ethan Hawke budou v novém psychologickém thrilleru čelit nevídané apokalypse

Foto: Netflix

Julia Roberts se nedávno vrátila na plátna kin po boku George Clooneyho ve filmu Vstupenka do ráje z roku 2022. V letošním roce zamíří herečka tentokrát na Netflix v apokalyptickému filmu Leave the World Behind, ve kterém se objeví dále Mahershala Ali nebo a Ethan Hawke.

Připravovaný thriller od režiséra Mr. Robot Sama Esmaila s názvem Leave the World Behind je adaptací stejnojmenného bestselleru od Rumaana Alama a sleduje dvě rodiny, které se snaží přežít rozsáhlý výpadek proudu.

Nový snímek představuje dva páry, jeden tvoří Julia Roberts a Ethan Hawke a druhý Mahershala Ali a Myha’la Herrold. Ačkoliv to zatím nebylo potvrzeno, dá se na základě knihy předpokládat, že Hawke a Roberts budou hrát Claye a Amandu, pár, který vezme svou rodinu na dovolenou do luxusního Airbnb na Long Island. Ali a Herrold si zase zahrají George a Ruth, kteří vlastní pronajímaný byt.

V knize majitelé Airbnb přicházejí varovat své hosty před rozsáhlým výpadkem proudu, který by mohl přerušit jejich dovolenou. Jak čas plyne, obě rodiny si uvědomují, že se problém týká lidí na celém světě a hrozí vyhynutí lidstva.

Protože jsme ve všem závislí na elektřině, nikdo neví, jak přežít, když nefunguje žádné elektronické zařízení. Je to zajímavý koncept, který zavádí jiný druh postapokalyptického scénáře než jsme zvyklí, a přitom se zaměřuje na drama dvou rodin.

Alamova kniha se také hodně zabývá tématem rasismu. A jelikož první oficiální fotka k filmu zvýrazňuje jeden zcela bílý a jeden zcela černý pár, zdá se, že se filmová adaptace bude dost držet zdrojového materiálu.

Výkonnými producenty filmu jsou Barack a Michelle Obamovi, Tonie Davis, Daniel M. Stillman, Nicka Krishnamurthy a původní autor Rumaan Alam. V obsazení dále uvidíme Farrah Mackenzie, Charlieho Evanse a Kevina Bacona.

Zdroje: Netflix Tudum, Hollywood Reporter, Collider, Screenrant

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.