Vraždila Popelka, nebo krásný princ? Netflix uvede kriminální fantasy pohádku, kde se role detektiva ujme Červená karkulka

Eva Lenská
Foto: Netflix

Už jste někdy slyšeli o tom, že by se zločin mohl ukrýt v pohádce? V japonských fantasy filmech je možné všechno, tudíž se hlavní vyšetřovatelkou tentokrát stane stará známá Červená karkulka. Po stopách vraha se vydá v dobrudružné pohádkové krimi komedii s názvem Pátrání za devatero horami (Once Upon a Crime).

Nesmělá Popelka (Araki Yuko) se spolu s Červenou karkulkou (Hashimoto Kanna) vydává do zámku na ples, protože chce vidět přitažlivého prince Gilberta (Iwata Takanori), kterého zbožňují dívky a ženy v celém království. Okamžitě se do něj zamiluje, jenže na romantiku teď není čas. Ples je totiž přerušen nálezem mrtvoly!

ČTĚTE TAKÉ: Bradley Cooper byl po traileru k filmu Maestro nařknut z antisemitismu. Může za to nos

Foto: Netflix

Někdo zavraždil kadeřníka Hanse a jeho tělo ukryl v lese. Král je značně pohoršen a všichni účastníci plesu se najednou stávají podezřelými, včetně Popelky i prince. Možná s tím mají něco společného také skleněné střevíčky a kočár z dýně. Kdo ví? Role detektiva se chopí Červená karkulka, která doufá, že vraha vypátrá dříve, než udeří půlnoc.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 5 starších filmů, které Netflix přidává do své nabídky. Nechybí úspěšný thriller nebo postapokalyptické sci-fi

Fantasy krimi pohádku Pátrání za devatero horami natočil japonský režisér Fukuda Yuichi podle úspěšné mangy Little Red Riding Hood Meets a Corpse on Her Journey, kterou má na svědomí Aoyagi Aito. Zápletka je odvážná i nápaditá. Jde vlastně o klasickou detektivku zasazenou do světa pohádek a bájí, které zná každý. A právě to je na celém snímku dlouhém 105 minut tak kouzelné.

Do světa pohádek i zločinu se spolu s Karkulkou a Popelkou budete na Netflixu moct vydat už 14. září na Netflixu.

Zdroje: What’s on Netflix, About Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.