5 starších filmů, které Netflix přidává do své nabídky. Nechybí úspěšný thriller nebo postapokalyptické sci-fi

Eva Lenská
Foto: Warner Bros. Pictures

Netflix často přidává i starší filmy, které jste již mohli vidět v kině nebo v televizi. Mnohé z nich si však člověk rád pustí znova, kdežto u některých mu dojde, že je třeba úplně opomenul. Pár takových kousků vyjde i tento a příští týden. Najdou se mezi nimi jak hity, tak propadáky. Nicméně každý má jiný vkus.

Probuzení (Awake)

Clayton (Hayden Christensen) je velmi úspěšný mladý muž. Má úžasnou partnerku Samathu (Jessicca Alba) a také v podnikání se mu daří. O jeho zdraví se to ale říci nedá. V tomto směru je na tom bídně. Zoufale potřebuje transplantaci srdce. Vhodného dárce pro něj hledá jeho kamarád, kardiolog Jack Harper (Terrence Howard). Když je dárce konečně nalezen a operace může začít, Clayton zjistí, že ho anestezie pouze paralyzovala. Vnímá a cítí úplně všechno, ale nemůže se pohnout ani promluvit, takže je nechtěně svědkem své vlastní transplantace srdce. Navíc si vyslechne něco, co ho ohromí. Začne pochybovat, zda je vůbec v plánu doktorů nechat ho žít.

Thriller Probuzení bude na Netflixu dostupný 1. září.

ČTĚTE TAKÉ: 10 zajímavostí o filmu Spider-Man: Bez domova: Inspirace vánočním filmem, pokoření rekordu nebo falešný marketing

Foto: The Weinstein Company

Vlna veder (Heatwave)

Clare (Kat Graham) měla těžký osud. Během požáru zaviněném nedbalostí domácího zemřeli členové celé její rodiny. Vyrostla z ní krásná a ambiciózní žena, která usilovně pracuje na tom, aby si zařídila lepší budoucnost. Jednoho horkého dne potká půvabnou a tajemnou Evou (Merritt Patterson). Zaplete se s ní, což jí zrovna neprospěje. Vášeň dokáže být stejně nebezpečná jako oheň. Když nečekaně zmizí Clařin šéf a ona je falešně nařčena ze zločinu, zjistí, že Eva není tou dokonalou ženou, za kterou se vydává. Zamilovala se totiž nevědomky do manželky svého šéfa a její život je najednou vzhůru nohama. Uvízla v síti spletitých intrik a neví, jak z nich ven.

Vlna veder bude na Netflixu dostupná 26. srpna.

Foto: Netflix

Doušek vzduchu (A Mouthful of Air)

Julie Davis (Amanda Seyfried) je milující matkou, manželkou a také autorkou dětských knížek. Mohlo by se zdát, že je šťastná, leč není tomu tak. Bojuje s poporodní depresí, která navíc souvisí s traumatem z dětství. Neustále ji sužuje přetrvávající úzkost. Přesto se snaží vést běžný život a být dál dobrou mámou a manželkou. Na depresivní stavy má jeden unikátní lék. uniká z reality do světa svých knih, jenž je plný barev a fantazie. Jenže jak dlouho to může fungovat?

Snímek Doušek vzduchu bude na Netflixu dostupný 4. září.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 5 nejlepších romantických seriálů, které letos vyšly na Netflixu. Nechybí historické drama ani příběh plný dobrodružství

Foto: Sony Pictures

Zvíře (The Animal)

Marvin (Rob Schneider), který pracuje v policejní kartotéce, sní o tom, že se stane opravdovým policistou jako jeho otec. Jedné v noci zůstane na stanici sám a přijme tísňové volání. Sám se rozhodne zabránit loupeži. Zloději zdrhnou a chudák Marvin havaruje. Zachrání ho pochybný doktor Wilder (Michael Caton), jenž je posedlý genetikou. Ve své laboratoři transplantuje Marvinovi všemožné zvířecí orgány. Když se Marvin vrátí do práce, na žádnou operaci si vůbec nepamatuje. Jeho kolegové jsou však překvapeni jeho vypracovanými svaly a podivným puchem, který se z něj line. Navenek vypadá normálně, ale uvnitř nikdy neví, jaký zvířecí instinkt v něm právě zvítězí. Poté, co vyčenichá pašeráky drog na letišti, stává se z něj hrdina. Konečně se stane policistou. Jeho život se však začíná komplikovat, když se zakouká do krásné Rianny (Colleen Haskell), která pracuje jako dobrovolnice ve zvířecím útulku.

Komedie Zvíře bude na Netflixu dostupná 1. září.

Foto: Columbia Pictures

Kniha přežití (The Book of Eli)

Krajina Ameriky už dávno není krásná, vlídná a neposkvrněná. Je sežehlá a civilizace téměř zanikla. Neplatí žádné zákony a lidé se zabíjejí třeba kvůli doušku vody. Eli (Denzel Washington) je svým vlastním nutkáním poháněn z jednoho konce postapokalyptické Ameriky na druhý. Má totiž posvátnou knihu, která má velkou moc. Je klíčem k přežití celé lidské rasy. Po knize však prahne i despotický Carnegie (Gary Oldman), šéf jednoho gangu. Doufá, že díky ní ovládne celý svět. Netuší však si tu knihu nemůže přečíst, neboť nezná písmo, kterým je napsaná. Nabídne Elimu svou dceru Solaru (Mila Kunis). Ačkoli ji odmítne, ona se k němu později přidá. Zločinci jsou jim neustále v patách. Podaří se Elimu dojít do cíle a naplnit tak svůj osud? Co se stane s onou knihou?

Kniha přežití bude na Netflixu dostupná 1. září.

NAPSALI JSME TAKÉ: Zoufalý otec věří, že mu únos vrátí dceru. Napínavý severský thriller Netflixu je inspirován skutečností

Foto: Warner Bros. Pictures

Zdroj: ČSFD, IMDb, wikipedie, Cinemax

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.