Má za sebou ostudu ve Varech i milostnou scénu s mužem. Dnes slaví narozeniny herec Ivan Trojan

Eva Lenská
Foto: Česká televize

Dnes slaví 59. narozeniny oblíbený český herec Ivan Trojan. Diváci si ho zamilovali například v seriálu Četnické humoresky nebo v pohádce Anděl páně. Pochází z herecké rodiny a může se pyšnit úctyhodnou sbírkou sedmi Českých lvů. Pojďte se s námi podívat na pár zajímavostí a na filmy, ve kterých tohoto umělce na Netflixu najdete.

Ivan Trojan se narodil 30. června 1964 v Praze. Jeho otcem byl známý tuzemský herec Ladislav Trojan. Také jeho bratr Ondřej má ale blízko k filmovému řemeslu, protože je hercem, režisérem i producentem. Ivan vystudoval DAMU, a nejprve tak zářil na divadelních prknech. Úspěch před kamerou mu zajistil až snímek Samotáři. Pak už následovaly Četnické humoresky a jeden film za druhým. Herec byl 30 let ženatý s herečkou Klárou Pollertovou, se kterou má syny Františka, Josefa, Antonína a Václava.

ČTĚTE TAKÉ: České filmy zase válcují Netflix. Mezi propadáky se ukrývá i historické drama, které u diváků zabodovalo už dřív

Foto: Marlene Film Production

Milovník sportu

V mládí se intenzivně věnoval sportu, především basketbalu. Chtěl hrát i profesionálně, ale nebyl pro tento sport dost vysoký. Přesto vystudoval sportovní gymnázium a přemýšlel nad Fakultou tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy. V kapse měl však i přijetí na DAMU, kam nakonec také nastoupil.

Nečekaný rozvod

S Klárou Pollertovou se oženil v roce 1992 a celé roky působili jako jeden z nejstabilnějších párů českého showbyznysu. Nicméně loni bez udání důvodů oznámili, že plánují rozvod. Klára trpěla depresemi a kariéru upozadila kvůli rodině. Nyní začala zpívat a proslýchá se, že to manžel neunesl. Objevily se též fámy, že je ve hře někdo třetí. Dvojice spolu každopádně už nebydlí a proběhlo také majetkové vypořádání.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 8. řada seriálu Cizinka má být poslední, ale producentka by ráda natáčela dál. Problémem je knižní série

Foto: T.H.A. – Total Helpart / Bára Trojanová

Erotika s mužem

Ivan se nikdy netajil tím, že nemá rád erotické scény na place. Ve filmu Šarlatán si navíc musel vyzkoušet lásku s mužem. Homosexuální scény byly náročné, ale s kolegou Jurajem Lojem do toho šli po hlavě. Dobře si rozuměli a panovala mezi nimi skvělá chemie. Trojan vnímá homosexualitu velmi liberálně a už proto se rozhodl, že scény bez řečí natočí.

Nadaný syn

Jeho syn Josef se potatil i pomamil a také skončil u filmu. Společně s tátou si zahrál ve zmíněném Šarlatánovi, kde ztvárnil otcovo mladší já. Tatínek mu však cestu k herectví nezametal, nicméně je na něj moc pyšný. Josef předtím prorazil už ve filmu Abstinent, v němž si zahrál alkoholika Adama. Také tento film naleznete na Netflixu.

NAPSALI JSME TAKÉ: 10 nejlepších novinek nejen na Netflixu: Avatar, nesmrtelný Hemsworth i akční pecka, která diváky dostala do kolen

Foto: Česká televize / Pavla Černá

Opice v Karlových Varech

Ivan Trojan nepatří k hercům, kteří by se chlubili mnoha skandály, ale ani on není dokonalý. Na 52. ročníku filmového festivalu v Karlových Varech měl slušnou opici. S partou přátel to trochu víc rozjel a jelikož měl popito, tančil na ulici a v podroušeném stavu hulákal, že noc je ještě mladá. Naštěstí ho včas odvezla limuzína. Kdoví, co by natropil.

Zachránil Terezu Rambu

Tereza Ramba mu vděčí za mnohé. Když v patnácti letech začínala jako herečka v Rafťácích, Ivan se o ni postaral. Jejím rodičům se totiž nezdála smlouva, kterou dostala. A Ivanovi také ne. Bylo v ní plno nesrovnalostí, které musel upravit. Seděl nad tím celou noc. Tereza tvrdí, že jí tak zachránil celou kariéru.

Kolaps na place

Když točil snímek Václav, dal do výkonu opravdu všechno a odmítal i kaskadéry. Všechny nebezpečné scény natáčel sám, přičemž následně spadl z motorky, narazil si rameno a od motoru si způsobil popáleniny druhého stupně. 

Při natáčení scény, kdy zpívá a tančí na pódiu, zkolaboval a musel být převezen do nemocnice, kde skončil na kapačkách. Přesto pomoc kaskadérů dál odmítal a opakoval, že chce být takovým českým Belmondem.

Foto: Marlene Film Production

Na Netflixu ho můžete vidět v těchto filmech a seriálech:

  • Želary
  • Václav
  • Anděl páně
  • Jedna ruka netleská
  • Samotáři
  • Ve stínu
  • Medvídek
  • Šarlatán
  • Bourák
  • Gump – pes, který naučil lidi žít
  • Díra u Hanušovic
  • Svět pod hlavou

Zdroje: ČSFD, Kinobox, Wikipedia, Žena Aktuálně, Deník, Expres, Extra, Aha online

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.