10 nejlepších novinek nejen na Netflixu: Avatar, nesmrtelný Hemsworth i akční pecka, která diváky dostala do kolen

Foto: Soyun Jeon, Seowoo Jung/Netflix

Během června nejen na Netflixu vyšla řada seriálových a filmových novinek, mezi nimi i několik zajímavých dokumentů. Tady je výběr 10 nejlepších, které podle nás stojí za to vidět. Kromě Netflixu jsme přihodili i pár kousků z Disney Plus a HBO MAX. Věříme, že si zde najde svého favorita každý.

Den po dni

Jedno z nejsilnějších zemětřesení v zaznamenané historii se odehrálo pod mořem u východního pobřeží Japonska 11. března 2011 a přerušilo hlavní přívod elektřiny do jaderné elektrárny Fukušima Daiichi. Thriller Den po dni mapuje události, které se tehdy v Japonsku staly.

Sledujte na Netflixu.

Arnold

Třídílný dokument Arnold, který nás provádí několika různými aspekty života živoucí akční legendy Arnolda Schwarzeneggra, si na ČSFD získal 86% hodnocení. Nadchl nejen jeho fanoušky, ale i mnoho dalších diváků. Dozvídáme se také o rodině, dětství, kariéře kulturisty, o hvězdném i politickém životě v Americe, ale také o tom, čeho v životě lituje.

Sledujte na Netflixu.

Tour de France: Bez příkras

Osmidílná dokumentární série pozorně sleduje všechny aktéry Tour de France, od jezdců až po týmové manažery, aby diváci pochopili mnohonásobné sázky závodu, který se stal skutečným mezinárodním symbolem. Odhaluje zákulisí ikonických týmů, od přípravné fáze až po cíl v Paříži. Na ČSFD si série od Slovenských a Českých diváků vysloužila úctyhodných 88 %.

Sledujte na Netflixu.

Tenkrát poprvé, 4. řada

Američanka indického původu Devi i v poslední 4. řad oblíbeného komediálního seriálu řeší své strasti týkající se kluků, přátelství, rodiny i školy. Zažila konečně své „poprvé“ a nyní je jejím úkolem dostat se na vysněnou vysokou školu. Na scéně se ale objeví nový kluk, který jí zamotá hlavu. I čtvrtá série je zábavnou podívanou, u které se pobaví nejen mládež, ale i dospělí.

Sledujte na Netflixu.

Čmuchalové

Akční jihokorejský thriller seriál Čmuchalové, který byl natočen podle stejnojmenného komiksu. zaujal mnoho diváků. Zaměstnanci dobrotivého finančníka, kteří jsou navíc bývalými boxery, se v něm rozhodnou společně zničit krutého lichváře, který sdírá z kůže chudé lidi. Osmidílný seriál plný akce, drsných bitek a boxu natočil režisér Jason Kim.

Sledujte na Netflixu.

Black Mirror, 6. řada

Od chtíče k závisti, od pýchy k hněvu, šestá řada Black Mirror se zabývá hnacími silami stojícími za našimi každodenními prohřešky. První tři díly patří k těm lepším, co tato řada nabízí. Tím úplně nejlepší je podle Beyond the Sea s Aaronem Paulem, kde v alternativním roce 1969 dojde na Zemi k nepředstavitelné katastrofě. Dva astronauti na speciální a nebezpečné vesmírné misi se pak musí vyrovnat s jejími následky.

Sledujte na Netflixu.

Vyproštění 2

Chris Hemsworth se opět vrátil v roli Tylera Rakea v pokračování akčního filmu Vyproštění, které se natáčelo dokonce i v Česku. Poté, co specialista na špinavou práci sotva přežil misi v bangladéšské Dháce, je se svým týmem znovu připraven na novou akci. Tentokrát musí vysvobodit rodinu nelítostného gruzínského gangstera, který ji drží v jednom z nejnebezpečnějších vězení na světě. Dvojka je ještě více nabitá akčními scénami, takže fanoušci tohoto žánru si rozhodně přijdou na své.

Sledujte na Netflixu.

Ve jménu našeho Pána, 3. řada

Komediální seriál vypráví příběh světově proslulé televangelické rodiny s dlouhou tradicí deviantního chování, chamtivosti a charitativní činnosti – to vše ve jménu Pána Ježíše Krista. McBride hraje hlavní postavu Jesseho Gemstonea, který se považuje za průkopníka v duchovní hře. To, co vybudoval jeho otec Eli Gemstone, se rozhodl vzít a rozšířit pro modernější publikum. Seriál nyní na MAX přišel se svou třetí řadou.

Sledujte na HBO MAX.

Tajná invaze

Ačkoliv zatím vyšel jen jeden díl, rozhodně je skvělý. V novém seriálu Tajná invaze od Marvel Studios, který se odehrává v současnosti filmového vesmíru studia Marvel, se agent Nick Fury dozvídá o skryté invazi na planetu Zemi, již provedla frakce Skrullů, což jsou mimozemšťané schopní měnit podobu. Fury má v nerovném boji i několik spojenců, mezi něž patří Everett Ross, Maria Hill a Skrull Talos, který si na Zemi zařídil život. Společně závodí s časem, aby zabránili rozpoutání světové války a zachránili lidstvo.

Sledujte na Disney Plus.

Avatar: The Way of Water

Avatar 2 konečně dorazil i online. Film Avatar: The Way of Water nabízí filmový zážitek na zcela nové úrovni. James Cameron vrátí diváky zpět do nádherného světa Pandory ve velkolepém a strhujícím dobrodružství plném akce. Ve filmu se po více jak deseti letech znovu setkáváme s Jakem Sullym, Neytiri a jejich dětmi, kteří stále bojují za to, aby se udrželi v bezpečí a naživu.

Sledujte na Disney Plus.

Zdroje: Netflix, Disney Plus, HBO MAX

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.