Nový thriller o klonování lidí má našlápnuto na nejlepší komedii letošního léta. Jamie Foxx film stihl natočit ještě před mrtvicí

Michaela Pašková

Vypadá to, že červenec na Netflixu bude opravdu zajímavý. Diváci dostanou šanci zhlédnout nový komediální thriller Oni naklonovali Tyrona (They Cloned Tyrone), ve kterém obyvatele lokální černošské komunity používá laboratoř podporovaná vládou jako pokusné králíky.

Na začátku prázdnin na Netflixu přistane komedie Oni naklonovali Tyrona. Oscarový herec Jamie Foxx ve snímku jako pasák zazáří po boku Johna Boyega a Teyonah Parris. Komediální thriller, jenž je režijním debutem Juele Taylora, je napěchovaný humorem, intrikami a akcí. Novinka má tak všechny předpoklady k tomu, aby se stala jednou z nejlepších komedií letošního léta. Ve snímku vyšetřuje netypická trojice postav sérii podivných událostí, skrz které odhalí ďábelské spiknutí, jenž jim roste přímo před nosem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 5 skvělých akčních filmů, které si hned teď můžete pustit na Netflixu

Foto: Parrish Lewis/Netflix

Místní podvodník a drogový dealer Fontaine (John Boyega) je zastřelen svým rivalem. Nicméně se ráno bez jakéhokoliv škrábance probudí ve své posteli. Spolu s pasákem Slickem (Jamie Foxx) a sexuální pracovnicí Yo-Yo (Teyonah Parris) se pokusí svému nenadálému znovuzrození přijít na kloub. Pátrání trojici nakonec zavede do rozsáhlého podzemního komplexu, kde vládou podporovaná laboratoř provádí pokusy na místní černošské komunitě.

Poté, co si Fontaine uvědomí, že je jedním z mnoha klonů, propadne v zoufalství. Nicméně se rozhodne bílým institucionálním vládcům v zájmu svého okolí postavit. Dle zveřejněného traileru můžeme vidět, že v tažení proti podzemní laboratoři ale rozhodně nebude sám. Přeci jenom komu by se líbilo v bistru místo kuřete pojídat maso svých mrtvých kamarádů.

PSALI JSME: Historicky nejúspěšnější hra na kickstarteru dostane vlastní seriál. Animované komedie pro dospělé se dočkáme ještě letos

Pro největší zvědavce je celý příběh filmu už nyní v anglickém jazyce přístupný webu Scribd. V roce 2019 byl totiž scénář součástí takzvané černé listiny, což je každoroční sbírka nerealizovaných projektů. Na tomto seznamu si ale námět od předních odborníků získal uznání, takže není divu, že se nakonec přeci jen dočkal zfilmování.

Komediální thriller Oni naklonovali Tyrona bude na Netflixu od 21. července.

Zdroje: Netflix, What´s on Netflix, SCREEN RANT, SCRIBD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.